JUSS OG SAMFUNN

Halvparten går på nettauksjon

Amerikanske nettbrukere deltar i større grad på auksjoner på Internett og stadig flere kjøper mer på nettet.

Hilde Nyman
7. jan. 2000 - 14:35

En fersk, amerikansk undersøkelse viser at 46 prosent av aktive amerikanske nettbrukere deltar i nettauksjoner. Undersøkelsen er utført av analyseselskapet Greenfield Online. Dette tallet er for november 1999. Samme tidspunkt året før var tilsvarende tall 38 prosent, skriver Editor & Publisher.

I samme undersøkelse kommer det fram at tradisjonell netthandel har flatet ut på rundt 70 prosent av amerikanske nettbrukere, ifølge en pressemelding fra analyseselskapet. Men antallet personer som har foretatt flere kjøp på nettet, øker. 86 prosent av de som handler på nettet har foretatt flere innkjøp og 67 prosent av denne gruppen planlegger flere netthandel-innkjøp i framtiden.

Kjønnsforskjellene er også i ferd med å flate ut. Kun fire prosent flere menn enn kvinner handler på nettet. Et år tidligere var forskjellen på ti prosent.

Som en følge av at kvinner i større grad handler på nettet, kommer nye produkttyper inn på listen over de mest kjøpte varene. På niende plass av de mest populære varekategoriene handlet på nett, er nå helse- og skjønnhetsprodukter, men ingen typiske "kvinne-produkter" kommer med på topplisten over de fem mest populære produkter som blir kjøpt på Internett.

Topp 5 varer kjøpt på nett November 1999 (%) November 1998 (%) Endring (%)
Bøker 27 19 + 8
CD'er 22 18 + 4
Software 20 19 +1
Leker eller spill 14 5 +9
Hardware 13 13 0

Kilde: Greenfields Online.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.