TELEKOM

Halvparten gjennom iPhone

Halvparten av datatrafikken i Telenors mobilnett går via en telefon designet av Steve Jobs.

13. juli 2011 - 08:23

Det er ingen nyhet at smarttelefoner generelt, og Apple iPhone spesielt, har vært braksuksesser i det norske mobilmarkedet.

Datatrafikken i mobilnettet fra mobiltelefoner har doblet seg det siste året, fra 9 prosent i april 2010 til 18 prosent samme måned i år. Og det er ingen grunn til å forvente at trenden ikke vil fortsette.

Halvparten fra iPhone

Ferske tall Telenor har innhentet for digi.no viser at andelen smarttelefoner i Telenors kundebaser har økt fra 26,9 prosent i juni 2010 til 42,2 prosent i samme måned i 2011. Trekker man fra smarttelefoner som er litt eldre, de uten applikasjoner osv, så er andelen gått fra 11,0 prosent i juni i fjor til 30,6 prosent samme måned i år.

Ser vi på datatrafikken fra mobiltelefoner så står smarttelefonene for 90 prosent av dette mens andre mobiler står for 10 prosent. Apples produkter alene står for 52 prosent av bruken av datatrafikken som mobiltelefoner genererer. Androids andel er på 25 prosent, viser Telenors tall for mai.

Investerer milliarder

Den totale datatrafikken i selskapets mobilnett økte med 33 prosent fra april i fjor til april i år, opplyser Kristine Meek, som er ansvarlig for samfunnsansvar og kommunikasjon i Telenor til digi.no.

- Det er en god økning i datatrafikken, og det har vært en jevn økning per år. Vi investerer også mye i å øke kapasiteten. De neste to til tre årene investerer Telenor mellom 3,5 til 4 milliarder kroner årlig det norske telenettet. Det er bare i India Telenor investerer mer enn i Norge, sier Meek til digi.no

Salgstall bekrefter trenden

NetCom kunne ikke dele tilsvarende tall med digi.no. De har i stedet innhentet tall fra sine salgskanaler.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

I Netcoms forhandlernett er det Android som opplever den største fremgangen. 55 prosent av smarttelefonene som ble solgt så langt i år er med denne plattformen, mens 36 prosent er iOS. 9 prosent av smarttelefonene som er solgt bruker Symbian-plattformen. Tallene er til og med juni 2010.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.