JUSS OG SAMFUNN

Halvtårsjubileum for DotComGuy

På lørdag kunne mannen som etter et lovlig navneskifte heter DotComGuy feire at han har overlevd et halvt år utelukkende på varer kjøpt via Internett. Prosjektet er ment å bevise at man kan få tak i alt man trenger på Internett uten å gå utenfor husets fire vegger, og skal vare i ett år.

Siri Braathen
3. juli 2000 - 13:04

DotComGuy feiret halvtårsdagen med en grillfest med hundre gjester og live musikk fra fire band, med full finansiering fra sponsorer, skriver Star-Telegram.com. Til tross for seks måneders frivillig husarrest har DotComGuy et aktivt sosialt liv - han har mange venner som kommer og går, og publisiteten det kuriøse prosjektet tiltrekker har ført til at flere amerikanske kjendiser og band har tatt turen innom DotCom-huset i Dallas, Texas.

Men så glatt har det ikke gått hele veien. En viktig forbedring finnes på DotComGuys hjemmeside, som har rundt en million besøkende hver måned: Chat-rommet. Den første tiden måtte han forsøke å lese rundt 6 500 e-postmeldinger om dagen. Nettsidene har også vært rammet av flere alvorlige tekniske problemer.

Andre hindringer på veien har vært av det finansielle slaget. En av de største sponsorene, Peapod.com, som leverte matvarer og andre nødvendigheter til DotCom-huset de første månedene, var nær konkurs i april og varslet en slutt på vareleveringen i Dallas. Et oppkjøp reddet selskapet, og DotComGuy klarte seg videre.

Det er nå få grunner til å tvile på at han kommer til å gjennomføre prosjektet. Til tross for den idealistiske bakgrunnen for foretagendet - målet er å synliggjøre mulighetene e-handel innebærer for folk flest - og en første månedslønn på bare 24 dollar, kommer DotComGuy godt ut av det økonomisk om han holder seg innendørs et halvt år til. Månedslønnen dobles nemlig hver måned, og det ferdige regnestykket viser en samlet årslønn på nær hundre tusen dollar, slik han oppgir på DotComGuy.com.

På disse nettsidene kan man se hva DotComGuy holder på med gjennom et av de mange videokameraene som er satt opp rundt i huset, lese om de seneste prosjektene hans, eller ta en titt på hvilke e-forhandlere verdens eneste profesjoneller e-handler kan anbefale. Mange av annonsørene på sidene bytter rett og slett varer mot annonseringsplass.

Før St. Valentins dag i februar deltok kvinner over hele verden i en konkurranse om å være DotComGuys 'date' på den store dagen. Den heldige vinneren ble fløyet inn fra Phoenix for å tilbringe kvelden med en film, live musikk og, som vanlig, full dekning av begivenheten på Internett. Noe alle datanerder drømmer om?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.