KARRIERE

Han blir ny Citrix-sjef

Tidligere Sun-direktør Knut Alnæs skal doble virksomheten.

Tidligere Sun-sjef Knut Alnæs skal nå lede Citrix i Norge.
Tidligere Sun-sjef Knut Alnæs skal nå lede Citrix i Norge.
6. juni 2011 - 09:05

Han har ti års fartstid med lederstillinger i Sun, både internasjonalt og sist som norgessjef, en stilling som forsvant da Oracle slukte selskapet i 2009.

Nå er Knut Alnæs ansatt som ny sjef i Citrix Norge, og han ser store likheter mellom gamle Sun og sin nye arbeidsgiver.

- Det er veldig store likhetstrekk mellom Citrix og Sun. Begge var bygget rundt en nettsentrisk modell, og akkurat som Sun er også Citrix godt inne i open source-verdenen gjennom oppkjøpet av XenSource. Kulturen og menneskene i selskapet minner meg veldig om Sun, sier Alnæs til digi.no.

Tidligere Sun-sjef Knut Alnæs skal nå lede Citrix i Norge.
Tidligere Sun-sjef Knut Alnæs skal nå lede Citrix i Norge.

De siste to årene har han vært med å bygge oppstartselskapet Encap, som utvikler smarte autentiseringsløsninger for mobil og nettbrett. Mobile dingser blir en rød tråd også videre for Alnæs.

Alnæs kjente Citrix først som et selskap som leverer fjerntilgang til Microsoft-applikasjoner, som sier han nå har lært at det dreier seg om mye mer. Spesielt fremhever han nettbrett som en megatrend.

- Citrix muliggjør hele desktop-transformasjonen som kommer nå, det vil si tilgang til desktopen fra et hvilket som helst apparat. Dette er en stor trend. Særlig blir dette viktig nå som flere ønsker å bruke nettbrett for tilgang til filer og jobbapplikasjoner. Alt administrert og lagret sentralt.

Alnæs er godt kjent med fenomenet at Norge er det landet i verden der Citrix har høyest markedsandel i forhold til befolkningen. Likevel har han ambisiøse vekstplaner.

- Det er mange små- og mellomstore bedrifter på kundelisten i Norge. Det som skjer nå er at også store bedrifter i større grad tar i bruk virtualisering. For IT-avdelingene er det en måte å se på kostnader på, mens dette gir fordeler også for brukere, som ønsker tilgang til løsningene på nettbrett.

Han tar naturlivis egen medisin. Det innebærer at arbeidsflaten hans leveres virtuelt til smarttelefonen eller bærbar pc. - Snart får jeg iPad som jeg skal begynne å bruke på samme måte.

Skal doble virksomheten

Citrix er det Alnæs kaller et mellomstort amerikansk selskap mer rundt 6.000 ansatte verden over. I Norge er de foreløpig 12 personer, som driver salg, support og tilbyr enkelte konsulttjenester.

- Vi planlegger å utvide etter hvert som vi vokser. Ambisjonen i det norske markedet er å doble både omsetningen og antall ansatte i et treårsperspektiv, sier den nye Citrix-sjefen.

Ifølge Alnæs har de et velutviklet forhandlernett i Norge, der han omtaler Atea, Commaxx og Arrow som særlig viktige. I tillegg kommer systempartnere som HP og Microsoft, samt tjenesteleverandører som Telecomputing og EDB.

- Vi har et bredt partnerapparat for å levere både produktene våre og tjenester basert på disse produktene i Norge, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.