JUSS OG SAMFUNN

Han kan bli ny IT-minister

Går mot superdepartement.

Jan Tore Sanner blir etter alt å dømme statsråd for et nytt superdepartement bestående av det nåværende Fornyingsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet.
Jan Tore Sanner blir etter alt å dømme statsråd for et nytt superdepartement bestående av det nåværende Fornyingsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet. Bilde: Vidar Ruud/Avisenes Nyhetsbyrå/All Over Pre
15. okt. 2013 - 07:51

Som digi.no skrev allerede 30. august jobber Erna Solberg med å slå sammen Fornyingsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet til ett superdepartement.

I går kunne Aftenposten melde at Jan Tore Sanner (H) blir statsråd for dette departementet.

Digi.no har tidligere hørt at superdepartementet vil kunne få to statsråder. Ett navn som har blitt nevnt er Monica Mæland (H), som i dag er byrådsleder i Bergen kommune. Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet eller spekulert i av de store mediene.

Mye tyder på at det er Sanner som dermed vil ta stafettpinnen videre fra avtroppende «it-minister» Rigmor Aasrud.

IKT-Norge, med Heidi Arnesen Austlid i spissen, gleder seg over spekulasjonene om et nytt superdepartement.
IKT-Norge, med Heidi Arnesen Austlid i spissen, gleder seg over spekulasjonene om et nytt superdepartement.

At det blir opprettet et superdepartement, med IT som en viktig motor, gleder IKT-Norge. Mandag kveld, etter at lekkasjen om Sanner nådde overflaten, sendte de ut en pressemelding hvor de slapp jubelen løs.

Ifølge IKT-Norge har det største problemet i det norske digitaliseringsarbeidet vært manglende kobling mellom stat og kommune.

– Om ryktene stemmer har Erna Solberg tatt et meget viktig grep for modernisering av offentlig sektor, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge i meldingen.

– At digitalisering legges til et departement med tverrgående myndighet og økonomisk makt er veldig smart. Da kan sikre koordinering, gjennomføring og effektivisering på statlig og lokalt nivå, fortsetter IKT-Norge.

Solberg-regjeringen vil bli presentert etter statsråd onsdag formiddag. Inntil dess blir det neppe noen bekreftelse på hvordan det nye departementet som vil ha råderett over IT-området vil se ut.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.