JUSS OG SAMFUNN

Han skal lose Kunnskapsbasen i havn

Det videre arbeidet med en nasjonal kunnskapsbase legges nå under eNorge-planen, under statssekretær Oluf Ulseths ledelse.

Therese Werenskiold
19. des. 2001 - 09:45
Kristin Clemet

Oluf Ulseth

- Vi ser Kunnskapsbasen som en del av satsingen på elektronisk innhold, og elektronisk innhold vil være et område som regjeringen på tvers av de ulike departementene vil gå inn i. Videreføringen av kunnskapsbasen vil være definert som ett av disse områdene, forteller Ulseth til digi.no.





bidrag



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
- Vi skal se på det videre arbeidet i forbindelse med den neste eNorge-planen som kommer til våren. Debatten fortsetter, og det er mange aktører som har prosjekter på gang. Anbudskonkurransen er lagt ned, og vi kommer ikke til å gjenåpne noe som likner. Et samarbeid mellom ulike kommersielle aktører kan gjennomføres hvis de ser det som formålstjenlig.

Kristin ClemetKirke-, utdannings- og forskningsdepartementet



Clemet mener anbudskonkurransen har vist at de må ha en bredere tilnærming til dette spørsmålet.

Under gårsdagens møte i Oslo nevnte hun også de innholdssatsingene som staten og departementene allerede har utviklet, slik som Kulturnett, Skolenett og Biblioteknett. Flere av disse er under kraftig ombygging. Hun vil også se dette i sammenheng med videre utvikling av digitale læremidler, der vi vil se en kraftig satsing fremover - ikke minst i tilknyting til videregående opplæring.

- Utfordringen fremover blir å finne frem til gode løsninger som er organisert slik at det er lett å finne frem. Løsningene vil kunne innebære både offentlige og private satsinger, og et samarbeid mellom private og offentlige aktører. Vi vil se både gratistjenester og betalingstjenester, sier Clemet. Hun mener også staten må se på hvordan informasjonen kan sikres.

Målet er kvalitetssikret informasjon for flest mulig, organisert slik at det er lett å finne frem i, og gir mening å benytte.

Uansett: Clemet utelukker ikke at regjeringen vil bruke penger på en nasjonal kunnskapsbase.

- Men vi må vite hva vi gjør. Det må være riktig, kostnadseffektivt, og vi må avklare statens rolle, sier hun.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.