RESULTATERFINANS

Handel.no med råd fra graven

Handel.no ble lansert med stor festivitas i dag av statsministeren. Som støttespillere til tjenesten finnes det et "fellesforum" hvor man finner de fleste organisasjoner som mener noe om norsk næringsliv. Samt noen som faktisk driver næringsliv.

Helge Lunde
12. des. 2000 - 04:12

Regjeringens alibi for at også de har gjort sitt for å delta i den nye økonomien ble lansert mandag. Handel.no er navnet det bærer og har til hensikt å skape en felles kommunikasjons- og informasjonstjeneste for alle deltakere i den nye økonomien..

Handel.no har også et eget "fellesforum" som også er tjenestens "eiere". Forumet har som uttrykt målsetting å være;

- En "task force" for å fremme elektronisk handel og forretningsdrift som virkemiddel for nyskaping, økonomisk vekst og for effektivisering av offentlig forvaltning.

Og når man leser listen over deltagerne i fellesforumet, blir man faktisk slått av at dette kan ha noe for seg. Navn på navn til viktige organisasjoner og organer preger listen.

Helt til man kommer til navnet "Boxman".

"Ja, og så da?", tenker du muligens. Men det hjelper nok om jeg sier et lite, men dog så betydningfullt ord..... konkurs... i september.

At Boxman stilte opp som deltaker, er i og for seg forståelig, de trenger alle penger og reklame de kan få - selv fire måneder etter sin død.

Men at Handel.no vil bruke deres kompetanse og spre den videre som fasit for hvordan ting skal gjøres til nye virksomheter her i landet, er noe mer underlig. Ja til og med som pensum for å effektivisere den offentlige forvaltningen, er det en smule rart at man bruker Boxman.

Men det stiller seg vel egentlig bare i rekken av de andre bedriftsfremmende tiltakene som regjeringen har tatt til orde for, som utbytteskatt, konjunkturavgift, opsjonsbeskatning, e-plan. For ikke glemme næringsministeren selv.

Og nå altså syndromet: "Elvis lever!"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.