HandEra 330: noe utenom det vanlige

HandEra 330 er en Palm OS-enhet utenom det vanlige, med en tilt-følsom skjerm og soft Grafitti-område - men enheten har også sine negative sider, mener vår testpilot.

Først byttet de navn fra TRG til HandEra. TRG var lenge synonymt med den eneste produsenten av Palm OS-enheter som støttet CompactFlash-kort, og nå har selskapet lansert HandEra 330 som ikke bare støtter CompactFlash, men også SD Card og MMC. Dette, og en rekke andre forbedringer slik som en monokrom skjerm med oppløsning på 240 x 320 piksler og et soft grafitti-område har sørget for mye prat rundt denne enheten.

*
Maskinvaren

*

HandEra 330 kommer i en eske som omtrent er det perfekte eksempelet på hvordan en PDA skal pakkes - faktisk så var vår pakke nesten for perfekt med tanke på antall deler fordi installasjons-CDen manglet - men dette gjelder sannsynligvis ikke når du får en splitter ny enhet. I esken lå dockingstasjon, enheten i seg selv og flip-lid beskyttelse til den, samt en quick start manual.

*

Som du sikkert har oppdaget så har ikke HandEra 330 strømadapter av den enkle grunn at den ikke er utstyrt med oppladbare batterier - noe som burde være standard nå til dags spør du meg. I stedet er HandEra 330 utstyrt med 4 (!) AAA-batterier, men heldigvis vil man kunne kjøpe et oppladbart Li-Ion batteri som tilleggsutstyr på et senere tidspunkt.

*

Flip-lid beskyttelsen ser robust ut, men er ikke den mest elegante løsningen på markedet - den gjør likevel jobben og det er det viktigste. Dette gjelder også for dockingstasjonen, som også har en såpass lang kabel at du kan plassere den hvor som helst på skrivebordet ditt.

*

På utsiden er ikke HandEra så veldig forskjellig fra andre Palm OS-enheter, kanskje med unntak av jog-hjulet på venstre side og dens sølvfargede kasse som kun kan matches av Handspring Visor Edge. Stylusen er plassert på høyre bakside av enheten og er bare delvis skjult - en fin liten detalj som forhøyner inntrykket, men også en detalj vi har hørt folk har hatt problemer med på grunn av små sprekker. Jeg har ikke hatt noen problemer med den selv, men forstår at det lett kan oppstå problemer om man mister enheten i gulvet.

*

Bortsett fra dette har enheten standard utseende for Palm OS-enheter med fire hurtigknapper i front som starter applikasjonene Date Book, Adress, To Do List og Memo Pad - pluss navigasjonsknappen. Strømknappen er også plassert på en litt uvanlig plass på toppen av enheten, og likt for alle knappene er at de har en innebygd treghet så man ikke skal aktivere noe hvis man kommer borti knappene ved en tilfeldighet.

*

LED-indikatoren som fungerer som alarm er plassert i venstre hjørne øverst på enheten, og rett over denne finner man IR-porten, som igjen er plassert ved siden av den sentrerte CompactFlash- og SD Card-porten. Jog-hjulet og knappen som styrer diktafonen er plassert helt øverst på venstre side av enheten.

+Programvaren
+HandEra 300 i bruk

Til toppen