Handicapet tenåring kommuniserer gjennom eget nettmagasin

Den britiske tenåringsjenta er født med en nervesykdom som gjør at hun verken kan gå eller snakke. Nå har hun begynt et "nytt liv" på Internett, med magasinet From The Window.

Den britiske tenåringsjenta er født med en nervesykdom som gjør at hun verken kan gå eller snakke. Nå har hun begynt et "nytt liv" på Internett, med magasinet From The Window.

Hero Joy Nightingale (13) fra Canterbury i England, er fanget i sin egen kropp, men likevel kan hun nå fortelle hele verden hva hun tenker. Hero har startet sitt eget Internett-magasin, skriver BBC News.

Foreløpig har hun kun publisert fem artikler, men kan likevel skilte med berømte gjesteskribenter som FNs generalsekretær Kofi Annan, Erkebiskopen av Canterbury George Carey, og forfatter Margaret Atwood.

Den siste utgaven av magasinet From The Window inneholder en artikkel av Storbritannias første kvinnelige astronaut, Helen Sharman.


Les From The Window du også!


Hero ble født med en sykdom som gjør det vanskelig å kontrollere muskel-bevegelsene, og hun kan verken snakke, gå, eller klare seg selv.

From The Window begynte for to år siden, som en mulighet for Hero til å møte mennesker utenfor Canterbury, og gi henne noe annet å tenke på enn sykdommen hennes.

Magasinet har nå blitt et prisvinnende prosjekt, og har åpnet nye dører. Hero er blitt invitert til Kofi Annans kontor i FNs hovedkvarter i New York, for å motta en pris for nettsidene.

På grunn av de ukontrollerbare muskelbevegelsene i armene, trenger Hero hjelp til magasin-notatene sine. Moren "oversetter" og overfører notatene til nettsidene. Det er en langsom prosess.

Selv mener Hero at skriving er alt for henne.

- Uten skriving er jeg ingenting, fordi alt jeg føler, tenker og trenger må formidles gjennom min staving.

Hero har ikke kunnet gå på vanlig skole siden hun var seks år, og tilbringer nå mesteparten av dagene foran med opplæringsprogrammer foran datamaskinen.

Hun finner frem til potensielle gjesteskribenter og formidler sine egne tanker.

Til toppen