Handleposen i posten

Fra februar kommer postmannen med de matvarene du bestiller på Internett. En drøy femtilapp kommer tjenesten til å koste.

Rema 1000 åpnet i fjor høst den første norske matvarebutikken på Internett. Trondheimsbeboerne har siden den gang kunnet bestille sine matvarer over nettet, men de måtte selv til butikken for å hendte handleposen.

Rettelse 8. januar 1997: Matnett var den første norske matvarebutikken på Internett.

Fra neste måned kan de få den kjørt på døren for 49 kroner. I mars måned vil også Oslo få sine matvarer kjørt hjem på døren. Det lover direktør Erik Arntzen i Posten Lettgods, som sammen med Rema 1000 og Sol Nærhandel står bak tilbudet.

- I september skal vi kunne distribuere flere varer til flere steder i landet. I Oslo vil vi likevel starte tidligere. Der snakker vi om mars måned, men det blir en forsiktig start med et litt begrenset tilbud i begynnelsen, sier Arntzen til digi:media.

Posten Lettgods kommer til å kjøre varene hjem på døren til folk på ettermiddag og tidlig kveldstid. På formiddagen vil Posten kunne kjøre bestillinger rundt til bedriftskantiner. I løpet av året vil også andre varer som bestilles over nettet, bli kjørt hjem av Postverket.

Arntzen sier at Posten ikke har noen prognoser på hvor stort dette markedet vil bli. Han mener likevel det strategisk er viktig å komme tidlig med i denne utviklingen.

- Både Posten og Rema 1000 ser det kommende elektroniske markedet som strategisk viktig. Jeg tror dette markedet vil få stor betyding for Posten i framtida.

Les mer om:
;