Handler julegaver for to milliarder på nett

Nordmenn vil handle julegaver for milliarder av kroner over nett i år, tror E-forumsjef Agnes Beathe Steen Fosse.

Mange sliter med å finne tid til å gå i butikker for å handle gaver, og nettet ser ut til å bli en redning.

E-forumsjef Agnes Beathe Steen Fosse sier til Aftenposten at hun ikke vil bli overrasket om nordmenn vil handle julegaver for to milliader kroner fra nettet i år.

Data og elektronikk er nemlig noe av de mest populære vareartikler nordmenn handler fra nett. Nettbutikker som Komplett, Deal, MPX, Expert og Elkjøp selger som aldri før.

Interessen for netthandel er nå blitt så stor at Komplett startet opp med nattskift fra midten av november. Hvert 38. sekund tikker det inn ordre til lageret i Sandefjord.

En nylig undersøkelse fra Posten viser at elektronikkutstyr topper mennenes innkjøp på nett med 57 prosent, mens 59 prosent av kvinnene kjøper flybillett på nett. Deretter kommer bøker, klær, sko, kino, hotellopphold, CDer, elektronikk, helseprodukter, kosmetikk og tog som prioriteringer.

Rundt 640 000 nordmenn handlet klær og sko på nett i fjerde kvartal i fjor. Skobutikken Lille Vinkel regner med å selge 5000 par på nett i år.

Dermed ligger det også an til en ny rekord for kortselskapet Teller (tidligere Visa). Teller er Norges største kortinnløser, og har ansvar for Visa- og MasterCard-kort. Kortinnløserselskapet har i dag avtale med 1100 norske nettbutikker.

I fjor omsatte Teller via nettbutikker for seks milliarder kroner. I september var denne rekorden allerede slått, og det er grunn til at nettopp desembermåneden vil generere store beløp hos Teller.

Til toppen