Hands kjøper virksomhet i Danmark

Norske Hands kjøper danske Kingtron i Silkeborg. Dette betyr at selskapet satser mer i et marked hvor andre trekker seg ut.

Norske Hands kjøper danske Kingtron i Silkeborg. Dette betyr at selskapet satser mer i et marked hvor andre trekker seg ut.

Hands ASA melder i dag at selskapet har inngått avtale om kjøp av Kingtron som er en system- og kunnskapsbedrift innenfor faghandel. Kingtron har over 1000 installasjoner og tilbyr en ASP-løsning som er 100 prosent Internett basert.

Kingtrons ASP konsept kan kjøres som front-end til en lang rekke styringssystemer som Damgaard, Navision, Oracle, SAP, Movex osv.

Hands tilbyr allerede et utvalg produkter og tjenester fra fusjonsselskapene Navision og Damgaard i Norge. I forbindelse med børsintroduksjonen av Hands i oktober kom det frem at selskapet hadde rundt 200 kunder i den danske delen av virksomheten.

Gjennom sitt heleide datterselskap i Danmark meldte selskapet i oktober at de hadde inngått en avtale for leveranse av Damgaard Axapta til møbelhuset Club 8 Company i Danmark. Den første butikken av 200 skal ha systemet i drift i løpet av 1.kvartal 2001, hvoretter en utrulling foretas.

Første fase av denne avtalen har en kontraktsverdi på rundt 6 millioner kroner, med et etterfølgende betydelig potensiale ved full utrulling.

Kingtron har 19 ansatte og forventer en omsetning i 2001 på 25 millioner danske kroner.

Hands har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene. Kjøpesummen utgjør 17,5 millioner danske kroner, hvorav 7,5 millioner danske kroner betales kontant og det resterende er knyttet til resultatutviklingen i 2000 og 2001.

Avtalen er betinget av endelig styregodkjenning etter gjennomgang av selskapet.

Norske Client Computing ASA trakk seg tidligere i høst ut av Danmark på grunn av problemer med å oppnå lønnsomhet i denne delen av virksomheten.

Til toppen