RESULTATERFINANS

Hands søker 20 nye hender

Fra konkurstrussel til 10 nye stillinger: Hands-sjef Arild Lund starter friskt i 2004.

20. jan. 2004 - 09:24

Selskapet skal etter emisjonen nå være fullstendig refinansiert med rammebetingelser som igjen skal skape tillit hos kunder og leverandører. Hands er restrukturert fra et nordisk konsern til en norsk konsulentvirksomhet med leveranse av forretningssystemer fra Microsoft og egne bransjeløsninger.

- Vi har gjort opp gjelden vår og ryddet opp i betalingsanmerkninger mot kreditorer. Etter emisjonen er vi i en helt annen stilling, sier administrerende direktør Arild Lund til digi.no.

Nå vil Hands hevde seg i markedet og søker derfor 10 nye hoder som først og fremst skal styrke salgsfunksjonen og fagkonsulentbiten.

Lunds fremste oppgave den siste tiden har vært å avvikle konsernfunksjonen og få Hands i Norge på føttene igjen. Han mener selskapet har fått mye ufortjent negativ medieomtale rundt utbrytergrupper og konkursbegjæringer.

- Pressen har slått opp blodrøde tall, men dette er på konsernnivå. Sannheten er at Hands i Norge hele tiden har tjent penger. Det er i Sverige og Danmark konsernet har hatt driftsmessige tap, framholder Lund.

Selskapets netto rentebærende gjeld var ved utløpet av september 37 millioner kroner, men er nå redusert til under 10 millioner. I tillegg er leverandørgjelden redusert med 20 millioner og skatter og avgifter betalt.

I forlengelsen av refinansieringen vil Hands overføre all operativ virksomhet til et eget datterselskap.

Hands har valgt å legge alle eggene i én kurv med leveranse av forretningssystemer fra Microsoft Business Solutions i Norge. ERP-leverandøren står for 30 prosent av alle Microsoft-installasjoner som Axapta og Navision med ettersalg og restruktureringer basert på Microsofts plattformer.

- Vi har en god likviditet og soliditet i Hands Norge, og ønsker nå å styrke forholdet og tillit ute hos kunder, ansatte og partnere, sier Lund.

Hands har betalt ut 30 millioner kroner til sine kreditorer og leverandører, hvorav Ementor har fått sitt mellomværende på 13 millioner. All gjeld skal dermed være gjort opp.

Hands har faset ut noen produkter som for eksempel ERP-systemet Concorde. I tillegg har konsernet solgt den norske mediavirksomheten og norske Winorg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.