BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hangouts blir en del av Google Apps

Kan brukes uten Google+-profil.

Prentasjonen og foredragsholderen skal snart kunne vises på to separate skjermer med Hangouts og Chromebox.
Prentasjonen og foredragsholderen skal snart kunne vises på to separate skjermer med Hangouts og Chromebox. Bilde: Google YouTube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. juli 2014 - 09:54

Ansatte i bedrifter med Googles Apps for Business kan nå bruke videokonferansetjenesten Hangouts uten å måtte ha en egen Google+-profil, noe som tidligere har vært nødvendig. Hangouts ble opprinnelig utviklet som en del av Google+, men blir nå altså mindre avhengig av den sosiale tjenesten.

En konsekvens av dette er at Hangouts vil tilbys med de samme tjenestebetingelsene som andre Google Apps for Business-produkter. Dette inkluderer telefonstøtte og 99,9 prosent garantert oppetid, i tillegg til en håndfull sertifiseringer. Senere skal tjenesten også integreres med Google Apps Vault.

Med Hangouts kan brukerne delta i videokonferanser med inntil 15 deltakere. Dette kan gjøres direkte fra pc-nettleseren eller med spesielle enheter som Chromebox. Google Apps-utgaven av Hangouts skal snart også gjøres tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett.

Google kunngjorde i går også samarbeid med leverandører som Blue Jeans og InterCall, som skal tilby tjenester som gjør det mulig la brukere med mer tradisjonelt videokonferanseutstyr (H.323 eller SIP) eller kun telefon, å delta i Hangouts-konferansene.

Det loves også forbedringer til Chromebox, for eksempel muligheten til å se publikum på én skjerm og en presentasjon på en annen, samtidig.

For brukere som ikke er tilknyttet et Google Apps for Business-abonnement, vil Hangouts fungere som tidligere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.