Hangouts blir en del av Google Apps

Kan brukes uten Google+-profil.

Hangouts blir en del av Google Apps
Prentasjonen og foredragsholderen skal snart kunne vises på to separate skjermer med Hangouts og Chromebox. Bilde: Google YouTube-video

Ansatte i bedrifter med Googles Apps for Business kan nå bruke videokonferansetjenesten Hangouts uten å måtte ha en egen Google+-profil, noe som tidligere har vært nødvendig. Hangouts ble opprinnelig utviklet som en del av Google+, men blir nå altså mindre avhengig av den sosiale tjenesten.

En konsekvens av dette er at Hangouts vil tilbys med de samme tjenestebetingelsene som andre Google Apps for Business-produkter. Dette inkluderer telefonstøtte og 99,9 prosent garantert oppetid, i tillegg til en håndfull sertifiseringer. Senere skal tjenesten også integreres med Google Apps Vault.

Med Hangouts kan brukerne delta i videokonferanser med inntil 15 deltakere. Dette kan gjøres direkte fra pc-nettleseren eller med spesielle enheter som Chromebox. Google Apps-utgaven av Hangouts skal snart også gjøres tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett.

Google kunngjorde i går også samarbeid med leverandører som Blue Jeans og InterCall, som skal tilby tjenester som gjør det mulig la brukere med mer tradisjonelt videokonferanseutstyr (H.323 eller SIP) eller kun telefon, å delta i Hangouts-konferansene.

Det loves også forbedringer til Chromebox, for eksempel muligheten til å se publikum på én skjerm og en presentasjon på en annen, samtidig.

For brukere som ikke er tilknyttet et Google Apps for Business-abonnement, vil Hangouts fungere som tidligere.

    Les også: