JUSS OG SAMFUNN

Håper båndbredden holder

Timingen av den nye nettradiolanseringen er ikke tilfeldig - seks dager før P4 og Microsofts portal etter planen kommer på lufta. Initiativtakerne Radio 1 og SOLs felles nettradio-selskap smiler bredt i dag, og håper båndbredden holder.

Tjenesten blir Norges første startside for internettradio. Lanseringstidspunktet er ikke tilfeldig, bare seks dager før P4 og Microsoft lanserer sin nettradio-portal, forsiden.no.
Administrerende direktør i Nordic Net Radio, Alf Lande (bildet), og Radio 1s nettansvarlig Ole Jørgen Torvmark (som også er hjernen bak den nye satsningen - Master Mind, så å si..) smiler bredt når de tenker på ansiktet til Hein Espen Hattestad i P4 i dag.


De innrømmer begge at det er viktig å være først ute. Men et enda viktigere mål er å være en dominerende aktør i fremtiden.

Når det gjelder båndbredden, kan Torvmark opplyse at selskapet har inngått en avtale med Nextra (tidl. Telenor Nextel) som åpner for båndbredde etter behov.

Han har tro på at Nextra klarer å levere det de har lovet.

Torvmark sier også at det den siste tiden har vært mellom 1000 og 2000 daglige lyttere til Radio 1 via nettet. Kapasiteten var på 100 personer, og båndbredden tillot ikke at person nummer 101 fikk høre på Radio 1 på et gitt tidspunkt. - Det var kun kapasitet til 100 nettlyttere av gangen, sier han.

Nextra-avtalen innebærer at Radio 1 og SOL betaler for den båndbredden som brukes.

Og hvor mange brukere som vil høre på den "nye nettradioen" via SOLs startside er både adm dir i SOL, Kristin Skogen Lund, Alf Lande og Ole Jørgen Torvmark (bildet) forsiktige med å indikere.


- Det vi tror, er at Nextra greier å levere god nok kapasitet. Med god nok kapasitet menes flere tusen brukere. Klarer de ikke levere båndbredde nok, får vi ta det som et kompliment med tanke på et "eksplosivt" antall brukere, sier Skogen Lund og Lande i kor.

- Det skal mange til før det skjærer seg. Båndbredden bør ikke bli noe problem. Blir den et problem, har dette gått over all forventning, understreker SOLs administrerende direktør.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.