RESULTATERFINANS

Håper bedrifter flytter alt ut i nettskyen

Men børsdebuten ble laber for NetConnect og IT-gründer Rolf Larsen.

16. juni 2010 - 16:02

Oslo-selskapet NetConnect ble i går notert på Oslo Børs. Det skjer i en tid hvor det både er langt mellom børsnoterte IT-selskaper, og vanskelig å hente inn frisk kapital.

NetConnect har bare 11 ansatte. De har utviklet en samhandlingsplattform kalt Team Portal, som er en nettskytjeneste som bygger på Microsoft Sharepoint.

Teknologien deres lar bedrifter leie Sharepoint-applikasjoner i et miljø som er laget for å la sluttbrukere administere seg selv.

- Vi har automatisert alt det som IT-avdelingen normalt gjør, som å installere applikasjoner og sette opp roller, sier IT-gründer og administrerende direktør Rolf Larsen til digi.no.

Den typiske kunden vil ifølge Larsen være de som ønsker å sette driften av visse forretningskritiske applikasjoner ut i nettskyen. Det være seg prosjektverktøy, CRM ekstranettløsninger og ulike andre applikasjoner.

På kort sikt satser NetConnect på å etablere partnerskap, der de kan selge tjenesten gjennom salgskanaler, som webhotell-tilbydere og aktører innen telekom.

Erfaren IT-gründer: administrerende direktør Rolf Larsen i NetConnect.
Erfaren IT-gründer: administrerende direktør Rolf Larsen i NetConnect.

- Partnere kan leie plass i vår tjeneste og legge på sine egen merkevare, eller de kan velge å investere i en lokal plattform. Det blir da en kopi av vår plattform som installeres i eget datasenter, sier Larsen.

- Tull å drifte selv

Noen år frem i tid ser NetConnect for seg at småbedrifter vil flytte ut samtlige, eller de fleste av sine interne applikasjoner. Slik at de blir kvitt interndriften.

- Det er jo bare tull at mindre bedrifter skal ha egen driftsavdeling, som mange har i dag. Folk har verken backup eller rutiner for å drive dette selv. Effektiviteten og kostnadsbesparelsen ved å flytte dette ut i nettskyen er enorm.

Det lille selskapet tar også sin egen medisin. De har satt bort all utvikling og drift av sin egen løsning.

- Det sitter mye tekniske folk her, men de lager spesifikasjonene. All programvareutvikling skjer på utsiden. Halvparten av indiske og norske selskaper. På driftssiden bruker vi Rackspace, sier Larsen.

Dette sier han gir dem muligheten til å ha variable kostnader og vokse smertefritt. Likevel innrømmer han at det krever en del rutine for å jobbe slik.

- Nå er det bare positive erfaringer med å sette ut utviklingen. Det var det ikke i starten. Det tok et par år å lære seg å kommunisere og tilpasse seg.

Rolf Larsen har lang fartstid som IT-gründer. Tidligere har han bygget opp ActiveISP, som nå er kjent som Active24. Han startet også opp aksessleverandøren Riksnett, som senere ble solgt til Telia.

Et annet selskap han står bak er NetConnect Systems. Det likelydende navnet til tross; dette er ikke det samme selskapet som nå er børsnotert.

Gamle NetConnect drev med telefoni- og webkonferanseløsninger. Selskapet ble solgt for 210 millioner kroner i oktober 2007 til amerikanske Premier Global Services.

- De fikk låne navnet i en overgangsperiode, så tok vi det tilbake. Det er vanskelig å finne gode selskapsnavn som man eier rettighetene til i hele verden.

Larsen sier NetConnect-navnet passet godt til prosjektet han startet i 2007. Frem til årsskriftet 2010 har dette vært et rent utviklingsprosjekt. Dermed har de heller ikke hatt særlig med inntekter å snakke om. I fjor solgte selskapet tjenester for 535 000 og fikk et negativt driftsresulatet på åtte millioner.

- Nå er vi kommet til kommersialiseringsfasen og skal bruke børsnoteringen for å akselerere.

Tung børsdebut

NetConnenct hadde som mål å hente inn mellom 20 til 35 millioner i frisk kapital før børsintroduksjonen. De klarte til slutt å hente inn 15 millioner.

Næringslivsavisene skriver i dag at selskapet fikk en tung start på børsen. Aksjekursen falt 3,1 under introduksjonskursen.

- Jeg synes ikke den var så tung. Man må tåle at kursen går litt opp og ned i starten. Det som var tungt var å reise disse pengene i utgangpunktet. Markedet var veldig trått. Jeg sitter ikke å niglor på kursen. Vi har gått inn i dette for det lange løp. Markedet får ta seg av aksjekursen, sier Larsen til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.