Håper staten virkelig har behov for internettleksikon

Administrerende direktør i Cappelen, Sindre Guldvog, håper at staten tar utgangspunkt i sine reelle behov når de i neste måned legger ut en anbudsrunde på nettleksikon.

Administrerende direktør i Cappelen, Sindre Guldvog, håper at staten tar utgangspunkt i sine reelle behov når de i neste måned legger ut en anbudsrunde på nettleksikon.

På fredag slapp Kulturdepartementet katta ut av sekken når det gjelder offentlig støtte til kunnskapsbaser og nettleksikon:

I juni slippes kravene som bokforlagene og andre tilbydere må følge for å få offentlig støtte, med frist for innlevering i midten av august.

Dette er søt musikk både for Kunnskapsforlaget AS og Cappelen som begge har problemer med å få kommersielt utbytte av leksikon på nettet.

Det er sannsynlig at én av disse storaktørene får staten som storkunde på den digitale leksikonvirksomheten sin - hvis da ikke en mindre aktør skulle overraske med et mindre kjent produkt.

Administrerende direktør Sindre Guldvog i Cappelen er i utgangspunktet glad for anbudskonkurransen og at man ikke vil gi direkte støtte til kun én aktør.

Han er imidlertid mer i tvil om staten ender opp i en helt uavhengig vurdering av offentlige behov:

- Vi håper jo at staten spesifiserer sine relle behov i denne anbudskonkurransen, og ikke baserer det på innspill fra Kunnskapsforlaget, sier han.

I pressemeldingen som ble sluppet fredag, skriver Kulturdepartementet blant annet: "Tilgang til større nettleksika bidrar til å dekke behov i eksempelvis skoler og biblioteker. Det skal også understrekes at nettleksika er eksempel på innhold som passer inn i regjeringens brdbåndssatsing."

Det sa statssekretær Roger Ingebrigtsen i departementet.

Men Guldvog er usikker på hvorfor man trenger å rushe en avgjørelse som er så viktig for Norge:

- De har lagt opp til et veldig høyt tempo, med vurdering av anbudene i sommerferien. Vi synes jo ikke man bør overdrive hastverket, men ha is i magen, slik at de velger den rette løsningen, sier Cappelen-sjefen.

På spørsmål fra digitoday.no, vil ikke departementet si noe om de eventuelt kan bli kunder av flere tilbydere.

Guldvog hevder at det ikke er 100 prosent sikkert at Cappelen leverer inn et anbud:

- Vi vil vurdere det grundig når vi får kravspesifikasjonene, sier han.

Til toppen