UTVIKLING

Håpløst for Android-utviklere

Færre enn hver tredje bruker av Android-mobiler benytter versjon 2.x.

Prosentandeler som benytter de ulike Android-versjonene
Prosentandeler som benytter de ulike Android-versjonene Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2010 - 13:29

I løpet av de 16 månedene Android-baserte mobiler har vært på markedet, har Google kommet med fire større eller mindre oppdateringer til operativsystemet. Men svært mange brukere av Android-baserte mobiltelefoner benytter stadig versjon 1.5 «Cupcake» eller 1.6 «Donut», som mangler en hel del funksjonalitet som mange applikasjonsutviklere ønsker å benytte.

Android-prosjektet kom denne uken med en oversikt over hvor mange som benytter de ulike utgaven av operativsystemet, basert på tall hentet inn fra Android Market i løpet de to første ukene av april.

Tallene viser at bare 30,3 prosent har Android 2.0 «Eclair» eller nyere, mens omtrent 70 prosent har versjon 1.5 eller 1.6.

Dette betyr at applikasjonsutviklere som ønsker å utnytte alle mulighetene Android i dag gir, bare kan henvende seg omtrent tredjeparten av markedet.

Prosentandeler som benytter de ulike Android-versjonene <i>Bilde: Google</i>
Prosentandeler som benytter de ulike Android-versjonene Bilde: Google

Enkelte av de eldste Android-mobilene kan ikke offisielt ta i bruk Eclair. I andre tilfeller er det mobilleverandørene som av ulike årsaker drøyer med å tilby oppdateringer.

Riktignok kommer det nå Android 2.1-baserte mobiler på rekke og rad, men det lanseres fortsatt helt nye mobiler som bare leveres med Donut. Sony Ericssons nye toppmodell, Xperia X10, er et eksempel på dette.

Dermed er det lite som tyder på fragmenteringen i Android-markedet vil bli særlig mindre med det første, noe som går utover både utviklere og brukere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.