AVTALER & KONTRAKTER

Har 2005 stort sett i boks allerede

EDB-sjef Endre Rangnes kan ta lang juleferie - han har allerede sikret seg det meste han trenger til neste år.

3. des. 2004 - 09:24

Under en presentasjon i går kveld oppsummerte EDB-sjef Endre Rangnes snuoperasjonen han har gjennomført etter at han overtok driftgiganten for halvannet år siden.

Mange har spådd at det skal bli færre i bransjen etterhvert og like mange forteller at de planlegger oppkjøp, men det ble bare Rangnes som fikk gjennomført noe. Etter oppkjøpet av IBMs driftssentral på Hamar og Capgeminis driftsaktiviteter i Norge og Sverige, har EDB nå hele 3000 ansatte.

Til tross for flere store oppkjøp, salgs av telefonisystemer til Accenture og de kompliserte forhandlingene rundt gigantkontrakten med Telenor, har Rangnes også fått passet på salget fremover.

- Vi skal omsette for rundt fem milliarder til neste år og vi ser nå at vi allerede har 80 prosent av dette inne. Til sammenligning har TietoEnator rundt 50 prosent, forteller Rangnes.

EDB-sjef forteller at IDC-tall tilsier at det norske IT-markedet skal totalt sett vokse seks prosent til neste år, opp fra fire prosent i år, men dette er ikke nok for EDB-sjefen.

- Vi skal vokse med tosifferede prosentpoeng, spår Rangnes.

Han spår et år med store strukturendringer og store oppkjøp som involverer lokale aktører, nordiske aktører som han selv og de store internasjonale aktørene som IBM, CSC, HP og andre. Årsaken til dette er klar.

- Du trenger ikke å være noe regnegeni for å se at man kan hente er store synergieffekter mellom oss, WM-data og TietoEnator, sier EDB-sjefen.

Rangnes har rustet seg til kamp og har nå med betaling fra Accenture fått positiv nettogjeld (rentebærende gjeld). Det er viktig for å lånebetingelser i forbindelser med "oppkjøp vi er i ferd med å gjøre", sier Rangnes.

Starten på året er også en viktig milepæle for EDB. Da innfører selskapet ny organisasjonsstruktur der alt er slått sammen i et juridiske selskap. EDB blir delt opp i to hoveddivisjoner og en konsernstab med salgsansvar som vil ha rundt 60-70 personer.

74 prosent av de ansatte vil jobbe i EDB IT-drift og 24 prosent vil jobbe i EDB Løsninger. EDB IT-drift vil inneholde all bankdrift og outsourcet drift, mens Løsninger vil innehold utvikling av bankløsninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.