RESULTATERFINANS

Har aldri solgt så mye

Microsoft slo forventingene.

Steve Ballmer har grunn til å være fornøyd med sitt kanskje siste kvartalsresultat som toppsjef for programvaregiganten.
Steve Ballmer har grunn til å være fornøyd med sitt kanskje siste kvartalsresultat som toppsjef for programvaregiganten. Bilde: Bloomberg/All Over Press/Getty Images
25. okt. 2013 - 08:44

Programvaregiganten Microsoft leverte torsdag kveld regnskapet for sitt regnskapsmessige førstekvartal. Det var kanskje siste gang toppsjef Steve Ballmer kunne fremlegge resultater, og for han smakte det nok ekstra godt at selskapet kunne levere langt bedre omsetning og resultat enn hva markedet hadde forventet.

Omsetningen endte på 18,5 milliarder dollar, 109 milliarder norske kroner, for kvartalet. Dette er en vekst på 16 prosent fra samme periode året før og er rekord for selskapet. De har altså aldri omsatt for like mye penger.

Nettoresultatet endte på 5,24 milliarder dollar, 31 milliarder kroner. Samme periode året før dro selskapet inn 4,47 milliarder dollar, 26,4 milliarder norske kroner. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport.

Omsetningen i «Devices and Consumer» steg med 4 prosent til 7,46 milliarder dollar i perioden. Her finner vi blant annet inntektene fra selskapets Windows-lisenser, Surface-brettene, Xbox og andre konsumentrettede produkter. OEM-inntektene fra Windows, som er knyttet opp til PC-salget, falt med 7 prosent.

Men et lyspunkt er inntektene fra Surface-nettbrettene. I kvartalet, som ble avsluttet 30. september, hadde de solgt nettbrett for 400 millioner dollar. Dette er langt mer enn hva markedet hadde forventet: Ifølge Bloomberg News hadde meglerhuset Goldman Sachs forventet et salg på under 200 millioner dollar. Microsoft skal dessuten ha solgt dobbelt så mange nettbrett som det foregående kvartalet.

Men det er i bedriftsmarkedet Microsoft gjør storeslem. Omsetningen innen dette feltet steg med 10 prosent til 11,2 milliarder dollar. Salget av SQL Server steg med tosifrede prosenter. Salget av SQL Server Premium har steget med over 30 prosent. Også salget av Sharepoint, Lync og Exchange har steget tosifret i perioden.

Nettskyinntekten, som fremdeles er for små til å gjøre store innhugg i resultatene, økte med 103 prosent.

Aksjekursen til Microsoft steg med over 7 prosent i uoffisiell handel etter at tallene ble kjent i markedet, noe som er et tydelig signal på at markedet trakk et lettelsens sukk da tallene ble kjent. Selskapet leverer bedre nesten på alle felt, og svinnet i PC-markedet har rammet giganten mindre brutalt enn forventet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.