– Har ansatt en av Nord-Europas beste

Finn kaprer teknologidirektør fra pokergigant.

– Har ansatt en av Nord-Europas beste
Andreas Bengtsson går fra Ongame til Finn. Før han fikk jobben som teknologidirektør visste han faktisk ikke hva Finn var. Han skal lede over 100 teknologer, som er samlet i en divisjon hos norges klart største annonsemarked. Bilde: Carl Zide/Ongame

Svenske Andreas Bengtsson er ansatt i den nyopprettede stillingen som teknologidirektør i den norske rubrikk-giganten Finn. Han komer fra en tilsvarende stilling i Ongame, selskapet som leverer pokerplattformen til selskaper som Unibet, Betsson og en rekke andre nettsider.

Ifølge en melding fra Finn har han ledet et hundretalls teknologer, både innen utvikling og drift. Det skal han også lede i det norske selskapet.

– Vi hadde et ønske om å ansette en av Nord-Europas beste på dette området, og det mener jeg at vi har lyktes med. Med Andreas på laget fortsetter vi å styrke Finn som teknologiorganisasjon. Han har en unik bakgrunn – fra å starte som utvikler til å ende opp som teknologidirektør – og lang erfaring med å lage tjenester for millioner av brukere, sier Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i Finn.

Han tillegger at Bengtsson har jobbet med mobile plattformer siden 2000, noe som er verdifullt for Finn hvor all utvikling skjer først på mobile enheter.

Finn har samlet all teknologikompetanse i en enhet, og det er årsaken til at de nå henter en teknologidirektør som skal lede det hele. Det Schibsted-eide selskapet er en av Norges mest besøkte nettsider og den aller mest dominerende aktøren innen rubrikkannonser, samt det viktigste annonsemediet for stillings-, bil, og eiendomsselgere.

Selskapet har 350 ansatte, og en tredjedel av disse er i «tekniske stillinger».

– For å lykkes i nye kanaler, eksempelvis mobil, er det viktig å ha en samlet teknologienhet som kan koordinere utviklingen på tvers av FINN og gjennomføre større løft ved behov, sier Halvorsen i meldingen.

    Les også:

Les mer om: