Har bedt Apple utlevere personopplysninger

Har nektet norske myndigheter to av tre ganger.

Apple sier oftes nei når norske myndigheter ber om innsyn i norske kunder kontoer.
Apple sier oftes nei når norske myndigheter ber om innsyn i norske kunder kontoer. (Bilde: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

Har nektet norske myndigheter to av tre ganger.

Oslo (NTB): Norske myndigheter har seks ganger bedt Apple om å utlevere personopplysninger, ifølge statistikk som Apple kunngjorde onsdag.

Det er første gang Apple offentliggjør en oversikt over forespørsler selskapet har fått fra myndighetene i en rekke land om å dele brukerinformasjon, skriver Aftenposten.

Norske myndigheter har bedt Apple om innsyn seks ganger. Apple ga etter for forespørslene to ganger, men sa nei til de fire andre forespørslene.

Forespørsler om innsyn dreier seg i hovedsak om å få utlevert navn og adresse til eiere av iTunes- eller iCloud-kontoer. Apple opplyser at det er ytterst få tilfeller der selskapet har blitt bedt om å utlevere bilder eller epost.

Totalt er det snakk om innsyn i mellom 2.000 og 3.000 brukerkontoer som er lagret hos Apple. Blant disse er mellom 1.000 og 2.000 forespørsler foretatt av amerikanske myndigheter i første halvår i år. (©NTB)

    Les også:

Til toppen