UTVIKLING

Har betalt 40 milliarder til utviklere

Voldsom vekst for Apples App Store.

Apples App Store har hatt over 40 milliarder nedlastinger og utbetalt omtrent like mange milliarder kroner til iOS-utviklere verden over. Ca. halvparten av nedlastingene kom i 2012, melder selskapet. Toppsjef Tim Cook har med andre ord grunn til å være fornøyd.
Apples App Store har hatt over 40 milliarder nedlastinger og utbetalt omtrent like mange milliarder kroner til iOS-utviklere verden over. Ca. halvparten av nedlastingene kom i 2012, melder selskapet. Toppsjef Tim Cook har med andre ord grunn til å være fornøyd. Bilde: Kevork Djansezian/Getty Images/All Over Press
8. jan. 2013 - 08:07

Mandag melder Apple om at deres App Store har nådd en viktig milepæl. De har nemlig rundet svimlende 40 milliarder nedlastinger. Det spesielle er at nær halvparten av dette har blitt lastet ned i 2012 alene. Talene inkluderer ikke oppdateringer eller doble nedlastinger.

Apples applikasjonsmarked har nå over en halv milliard aktive kontoer og hadde en rekord i desember med over 2 milliarder nedlastinger. Det er nå ca. 775.000 iOS apper tilgjengelig for brukere verden over. Og utviklerne som har laget disse har blitt tilgodesett med over 7 milliarder dollar, ca. 40 milliarder norske kroner.

– Det har vært et fantastisk år for iOS sitt utviklermiljø. Utviklere har tjent over syv milliarder dollar på App Store, og vi fortsetter å investere for å gi dem det beste økosystemet slik at de kan utvikle de mest innovative appsene i verden, sier Apples direktør for internett og programvare, Eddy Cue i en kommentar.

App-analytikerne i selskapet Flurry har estimert at det ble lastet ned svimlende 1,76 milliarder apper til iOS og Android i den siste uken av 2012 alene. De forventer nå at 1 milliard app-nedlastinger i uken blir normalen for 2013.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.