Har bygget nytt norsk mobilnett i det stille

Ingvild Myhre og Network Norway er helt overraskende klar med et nytt stort, norsk mobilnett.

Har bygget nytt norsk mobilnett i det stille

Ingvild Myhre og Network Norway er helt overraskende klar med et nytt stort, norsk mobilnett.

Ingvild Myhre, tidligere mobilsjef for Telenor i Norge er tilbake - og etter å dømme i en presseinvitasjon som ble sendt ut i torsdag ettermiddag - i full sving.

Det er kjent at Network Norway har skaffet seg en GSM-konsesjon, her finnes det mange ledige, men ikke at ambisjonene var så store. Men Network Norway har rike eier med seg -blant annet Orkla, Lyse Energi og Møllergruppen.

digi.no har flere ganger i det siste kontakte Myhre og spurt om et oppdatering, men Myhre har ønsket å utsette et slikt møte.

I presseinvitasjon som kom torsdag ettermiddag blir det klart hvorfor. For her slår Myhre og Network Norway virkelig på stortrommen.

"Statsråd Navarsete åpner Norges nye mobilnett – den største begivenheten i telebransjen på 14 år" skriver selskapet.

Selskapet påpeker i sin pressemelding det som riktig er - at vi her i Norge har en lang rekke mobilselskaper, men alle videreselger bare kapasitet i to nett - Telenor og Netcoms og dette begrenser konkurransen.

For foreløpig selger Nordisk Mobiltelefoni bare datamuligheter i sitt CDMA-nett. Hverken 3 som sitter på et 3G-lisens, Teletopia eller noen andre her bygget noe som har gitt Telenor og Netcom reell konkurranse.

Hva slags priser, dekning og eventuelle begrensninger Network Norway vil tilby sitt nett med er ikke klart og det er derfor for tidlig å si noe om hvor tøff konkurranse Telenor og Netcom vil få.

1. februar skal Network Norway lansere og det viktige er ordet "landsdekkende" nett. For Teletopia og Møllergruppen før dem har forsøkt å lansere nett som bare dekker for eksempel Stor-Oslo. Problemet er at man da må skaffe seg en avtale med Telenor slik at kundene kan få dekning utenfor Stor-Oslo. Telenor er lovpålagt å gi en slik såkalt roaming-avtale, men loven regulerer ikke prisen og dette er nok mye av det som stoppet Teletopia.

Pressemeldingen røper ikke alt og om man skal dekke absolutt hele Norge, noe som er virkelig dyrt i vårt vidstrakte land. Man skal heller ikke selge til privatkunder under eget navn.

"Network Norway tilbyr løsninger for bedriftsmarkedet under egen merkevare, og satser på en partnerstrategi for å nå sluttbrukere i privatmarkedet. Allerede er den første partneravtalen på plass, med Lyse Tele. Network Norway skal levere nettilgang med tilhørende tjenester til Lyse. Lyses mobilkunder skal ringe over Network Norway sitt nett." skriver selskapet.

Direktør for Post- og teletilsynet (PT), Willy Jensen, hilser det nye nettet velkommen.

– Endelig får vi en ny seriøs norsk aktør inn i telekommarkedet vårt. Det er viktig for konkurransen at et nytt landsdekkende mobilnett bygges. Jeg forventer at dette skal gi økt konkurranse både for tjenesteinnovasjon og priser. Det er brukerne som vil tjene på dette. Vi opplever dette som en milepæl i norsk telekomhistorie, sier Jensen i pressemeldingen.

Til toppen