Har du drevet med IT-support? Les skrekkhistoriene og del dine egne

Kakerlakker i kabinettet, kabelspagetti og snuskete nettleser-logger.

Har du drevet med IT-support? Les skrekkhistoriene og del dine egne
Kabelspagetti er noe de fleste IT-arbeidere har hatt befatning med. Har du sett noe som ligner? Send inn til oss. Bilde: Gavin Schaefer, Flickr (CC BY 2.0)

De fleste som har litt peiling på datamaskiner har på et eller annet tidspunkt befunnet seg i en support-situasjon. Om ikke for et stort selskap, så i hvert fall gratishjelp for slekt og venner.

IT-support kan være en takknemlig jobb. Enkelte ganger. Det er få ting som slår det å være trollmannen som fikset den treige laptopen ved å ta den av strømsparermodus. Eller han som fikk liv i en «død» pc ved å velge riktig harddisk som oppstartdisk.

Spagetti-kode i e-valgsystemet «burde ikke blitt brukt»

Hjemme...

Men det går ikke alltid slik. Enkelte ganger tar det som ser ut som en enkel jobb flere timer. Den innebærer gjerne en reformatering, febrilsk leting etter gamle lisensnøkler og oppgradering av firmwaren i routeren.

Sistnevnte står for øvrig gjemt bak 13 støvete pappkasser på loftet, koblet sammen med to overflødige svitsjer og en gammel ISDN-boks. Alt koblet sammen i en spagetti av ledninger.

Etterpå får man knapt en klapp på skuldra. Pc-fiksing er jo ikke skikkelig arbeid, men en hobby. Det mener i alle fall svigerfaren din som er rørlegger.

Det skulle bare mangle at man brukte en hel fridag på knærne, bannende, for å fikse opp i rotet.

- Gjør ruteren til en ubrukelig murstein

Og på jobb

De fleste er ikke klar over hvor mye IT-arbeidere i en bedrift vet om de andre som jobber på kontoret. Eller hva de, samlet sett, vet om bedriftens planer og praksiser.

Når dette kommer til overflaten, slik det blant annet gjør på Gizmodo.com i denne artikkelen, er det grunn til å skrattle. Eller grøsse. Her er et lite utvalg:

«Mens jeg jobbet som tekniker hos en stor pc-leverandør, ble vi bedt om å verifisere innholdet i én mappe på en kundes pc før vi tok backup av den.

Mappen viste seg å inneholde hjemmelaget porno med kunden og hans (svært overvektige) kone i hovedrollen. Gjennom å be oss sjekke innholdet i mappen, tvang han oss altså til å se på det», skriver en innsender.

«Jeg ble ansatt i et ingeniørfirma etter en nylig nedbemanning. Det luktet rart fra en av pc-ene når den var skrudd på.

Det viste seg at en "luring" for mange år siden hadde plassert et lite stykke blåmuggost i kabinettet. Vi fant den under en haug med døde og inntørkede kakerlakker», skriver en annen bruker.

CD-spilleren som kaffeholder

Vi har allerede begynt å få inn noen bidrag. Her er noen eksempler fra leseren Jan. De to første er klassikere fra midten av 1990-tallet:

Får en telefon fra en sint bruker, som klager over dårlig kvalitet på kaffeholderen... det kom fort frem at CD-spilleren var brukt som kaffeholder, og således hadde knekt under vekten av kaffekoppen.

og:

Support: "Så skriver du boot -s for å restarte maskinen..."
Kunde: "Nei.... det skjer ingen ting"
Support: "Sikker på at du skriver s som i sierra?"
Kunde: "Aaaaah! Jeg glemte s'en i minus"
Support: "........"

Naken akrobatikk

Her er en annen:

Jeg jobbet på it avd i et stort firma med underkontorer i 5 land. Jeg ble oppringt og bedt om å se på et problem hun hadde og klikket meg inn på fjernstyringsprogrammet, men klikket på feil brukernavn og kom inn på en annen ansatt.

Hun hadde som oppgave å produktfotografere. Da hun oppdaget at hun ble overvåket startet hun med å hurtigslette flere hundre nakenbilder av seg selv og en mann. Begge tyderig opptatt med naken akrobatikk. Jeg logget meg av og logget meg inn til hun jeg egentlig skulle.

Hun hadde blitt lei av å vente på meg, så hun besvarte email fra kjærsten sin. Den emailen var svært grisete og det kom frem at kjærsten også var hunkjønn og var gift med en mann.

Fortell oss om dine opplevelser

Har du kommet over snuskete nettleserlogger? Servere fra 1980-tallet? Utakknemlige kolleger?

Fyll inn skjemaet under og trykk send for å dele det med oss. Dersom du har bilder, send historien til denne adressen med bildene vedlagt.

Senere denne uka vil du kunne se ditt bidrag i en egen artikkel. Følg med!