Har du drømt om å styre pc-en slik?

Lar deg bygge et kontrollpanel av knapper, skyvebrytere og snurrehjul.

Har du drømt om å styre pc-en slik?
KNAPPER OG HJUL: Modulene kobles sammen med magneter. Bilde: Palette

Hvis du har drømt om å styre programmene dine med mer enn mus og tastatur har denne oppstartbedriften kanskje svaret.

Palette har fått mye oppmerksomhet for sitt fleksible system av konfigurerbare knapper, kontrollhjul og skyvebrytere.

Du velger selv hva disse skal styre. Hver modul har også et LED-lys som kan stilles inn med ulike farger for enklere å skille mellom dem.

Tanken er at de taktile egenskapene kan være mer hensiktsmessig og gi bedre finkontroll enn tastatursnarveier.

Opptil 32 moduler kobles til hverandre med magnetisme og danner til sammen et panel. En egen kontrollmodul knytter det hele mot pc-en via usb-porten. Det oppgis at mer enn 16 moduler vil kreve ekstra strømkilde.

Klossene kan også fritt stables om ved behov, uten at løsningen glemmer hva de er konfigurert til å styre av programfunksjoner.

Adobe-støtte

For eksempel kan et kontrollhjul justere lysstyrke, eksponering eller gjennomsiktighet ved fotoredigering. Musikere kan styre utstyr ettersom det er støtte for MIDI-signaler.

Adobe har innledet et samarbeid med bedriften. Det har sikret støtte til mange av deres produkter som Photoshop, Illustrator og Lightroom.

Det er nettopp fotoredigering som fremheves som det opplagte bruksområdet i pressemeldingen, men ambisjonen er at modulene skal kunne kontrollere også annen programvare.

Senere vil det komme API-er og en utviklerpakke for mulighet til å utvikle full integrasjon mot øvrig programvare, blir det opplyst.

Prosjektet har vært gjennom en vellykket finansiering på Kickstarter.

Det er nå åpnet for forhåndsbestilling, men leveransene starter først i november. Produktet blir solgt i ulike konfigurasjoner med en startpris for et sett på 199 dollar. I tillegg er det mulig å kjøpe enkeltmoduler.

Palette oppgir at de også har begynt arbeidet med nye moduler, som motoriserte skyvebrytere og trackball.