–Har du en god idé til Bing?

Vil at gründere skal satse på Bing. Etablerer fond.

–Har du en god idé til Bing?
Microsoft, her frontet av toppsjef Steve Ballmer, er i støpeskjeen med et nytt investeringsfond knyttet til søkemotoren Bing. Bilde:

Microsoft skal ha etablert et fond for å investere i oppstartsselskaper som bruker selskapets Bing.com søke- og annonseplattform. Slik blir i alle fall en rekke kryptiske twitter-meldinger, en intetsigende nettside og beskrivelsen i en stillingsannonse, tolket.

I slutten av juni la Microsoft ut en annonse der de søkte etter en kreativ sjef (creative director) til Bing Fund. Her fondet beskrevet som en tidligfase-inkubator som skal jobbe med oppstartsselskaper og akseleratorer for å skape en ny bølge med innovasjon til OSD, Microsofts Online Services Division.

Mye tyder altså på at Microsoft vil knytte til seg innovativ kraft ved å fri til gründere og andre med en så god ide at entreprenøren innvendig ikke klarer å sitte i ro.

Den som skal lede fondet er ifølge The Register og ZD News Rahul Sood. Han er ingen hvem som helst. Sood grunnla PC-produsenten VoodooPC, som laget spesialmaskiner til et kresent publikum og siden ble solgt til Hewlett-Packard.

I fjor forlot han HP for å ta over ansvaret for Xbox, en av de viktigste enhetene i Microsofts Online Services Division.

Bing Online er enda ikke bekreftet, men de fleste er skjønt enige om at noe må gjøres for å få litt mer fart på søkemotoren Bing.

Den ble lansert i 2009, åpenbart for å etablere en konkurrent til Google – både for søkere og annonsører. Men så langt har eventyret kostet selskapet seks milliarder dollar på Bing, som enda ikke skal være lansert i en fullverdig norsk versjon.

Om Bing Fund også vil vurdere norske prosjekter gjenstår å se, men vi antar at mye av hensikten ikke bare er å gjøre en god investering. Microsoft vil sannsynligvis også bruke fondet som en meget god anledning til å komme i kontakt med entreprenører og teknologer som har banebrytende ideer.

Les mer om: