UTVIKLING

Har du en sprø idé til Google Glass?

I så fall vil disse herrene høre fra deg.

Marc Andreessen (t.v), Bill Maris og John Doerr jakter gründere som kan komme med gode ideer til Google Glass.
Marc Andreessen (t.v), Bill Maris og John Doerr jakter gründere som kan komme med gode ideer til Google Glass. Bilde: Glasscollective.com
12. apr. 2013 - 08:03

Om ikke lenge vil Google lansere sine banebrytende briller, Google Glass. Men hva skal man bruke brillene til? Hvordan skal disse bli like viktige for oss som mobiltelefonen, nettbrettet og PC-en? Det svaret er det kanskje ingen som har ennå – men Google håper noen kommer på noe.

For å oppmuntre til at noen kommer med ”the killer app” for Google Glass har Googles eget ventureselskap gått sammen med venture-selskapene Andreessen Horowitz og Kleiner Perkins Caufield & Byers om Glass Collective.

– Utviklere er allerede i gang med å tenke ut nye muligheter for Glass og vi vil gjerne bringe disse ideene ut i live. Investerings-syndikatet Glass Collective vil tilby finansiering og støtte til gründere som vil forme fremtiden gjennom Glass, skriver de på samarbeidsprosjektets nettsider.

Google håper flest mulig av oss vil bruke brillen de er iferd med å utvikle. Men for at det skal bli en suksess trenger de apper. <i>Bilde: Google Project Glass</i>
Google håper flest mulig av oss vil bruke brillen de er iferd med å utvikle. Men for at det skal bli en suksess trenger de apper. Bilde: Google Project Glass

De ser etter kreative, annerledes og sprø ideer som kan være med å gjøre plattformen Glass til en suksess. Mens Google sitt engasjement er å få opp nye ideer så er motivasjonen til de to andre venture-miljøene åpenbare: Å få en bit av suksessen og pengene...

For er det noe herrene i Andreessen Horowitz og Kleiner Perkins Caufield & Byers har spesialisert seg på så er det å fange opp tidlige teknologitrender, investere i dyktige gründere som introduserer ny teknologi på disse bølgene – og håpe at det blir en «stjernesmell.» Bak Andreessen Horowitz finner vi blant annet Marc Andreessen. Han tjente sin første formue på Mosaic, selskapet som utviklet nettleseren Netscape.

Han har siden vært med på en rekke oppstarter, både som gründer men først og fremst som venture-investor i en tidlig fase. Dessuten er han i styret til blant annet HP og Facebook.

Men Andreessen kan ikke måle seg med Kleiner Perkins, som siden starten i 1972 har finansiert mer enn 500 selskap. Listen er imponerende: AOL, Amazon.com, Citrix, Sun, Netscape, Google, Genentech og så videre og så videre. På bildet øverst i saken er det John Doerr som poserer på vegne av selskapet. Han er i dag en svært sentral figur i amerikansk næringsliv, men begynte sin karriere i Intel i 1974. Han ble en av Intels mest suksessrike selgere, kan Wikipedia fortelle oss, men han holder også flere patenter innen minneteknologi.

Det er ikke første gang Doerr har hatt en god nese for investeringer basert på en gryende teknologi. Sammen med Steve Jobs annonserte Doerr i 2008 iFund – et investeringselskap med en kapital på 200 millioner dollar som skal investere i nettopp applikasjoner for iOS-enheter...

Fondet var viktig for å lokkes gründere og utviklere med gode ideer til å utvikle produkter for iOS-plattformen.

Vi vet alle hvordan det gikk: I januar 2013 hadde Apple betalt ut svimlende 40 milliarder kroner i betaling til utviklere av iOS-apper siden starten... Det er nettopp denne effekten Glass-kollektivet håper på.

Men hvordan kan du kaste deg på? I første rekke retter fondet seg til det amerikanske markedet. Vi sendte Andreessen en e-post torsdag der vi spurte om også norske utviklere kunne kaste seg med. Vi har i skrivende stund (selvsagt) ikke fått svar. Men hvorfor ikke prøve?

Google har også lansert Mirror API som skal gjøre det lettere for utviklere å lage tjenester til Glass. Under kan du se en video som ble tatt opp på SXSW Interactive tidligere i vår – hvor Google presenterer hvordan utviklere kan nyttiggjøre seg av APIet.

Men bare en ting helt til sist: Om du lykkes med å få Glass-kollektivet interessert i din ide – gi oss beskjed da!

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra