UTDANNING

Har du ikke bestemt deg ennå? Her er de best likte ingeniørutdanningene

Sivilingeniører som tar sattelitteknologi i Narvik og ingeniører ved NMBU i Ås gir utdanningen sin nesten full poengscore alle som en.

Universitetet i Tromsø.
Universitetet i Tromsø. Bilde: Helge Hansen
15. apr. 2020 - 13:10

I dag, 15. april ved midnatt, går fristen ut for Samordna opptak. Opptaksprosessen vil ta lengre tid, men Samordna opptak forklarer på sine nettsider at de likevel ikke kan utsette søknadsfristen.

Khrono, en avis for høyere utdanning, har sett på hva ingeniør- og sivilingeniørstudentene har svart på Nokuts årlige spørsmål i Studiebarometeret. 

Studentene skal gi poeng fra 1 til 5 etter hvor enige de er i påstanden: «Jeg er, alt i alt, tilfreds med studieprogrammet jeg går på.»

Studentene ved satelitteknologi ved Universitetet i Tromsø i snitt 4,8 poeng til studiet sitt. Studiet ligger i Narvik, men det er også mulig å ta en bachelorgrad via nettbaserte studier.

På andre og tredje plass kommer Høgskulen på Vestlandet, med henholdsvis elektronikkstudier i Bergen (4,7 poeng) og bachelorutdanningen i brannsikkerhet i Haugesund (4,6 poeng).

Fornøyde siv.ing-studenter i Ås

Landets mest fornøyde sivilingeniørstudenter tar miljøfysikk og fornybar energi ved NMBU. 

Randi Maud Mork er miljøfysikkstudent og styremedlem i NITO Studentene NMBU, fagforeningen som organiserer teknologi- og sivilingeniørstudenter på NMBU.

Hun er ikke overrasket over at de trives best.

– Generelt har NMBU en livlig og gøy campus, men særlig Miljøfysikk er kjent for å være et studie som er svært opptatt av å løse klimaproblemene og jobber tverrfaglig med flere studieretninger, sier Mork til karriere360.

– Dette gjør studiet mer relevant og interessant. Studentene har også gode veiledere og det er et veldig godt miljø på tvers av årstrinn

På andre plass for sivilingeniørenes del kommer master i havteknologi og på tredjeplass master i industriell økonomi og teknologiledelse ved Universitetet i Agder. Studentene her har gitt studiet sitt i snitt 4,7 poeng. 

Studiebarometeret er en undersøkelse som utføres av Nokut og blir sendt ut til over 60.000 studenter hver høst. Formålet er å styrke arbeidet med kvalitetsutvikling i høyere utdanning.

Du kan søke på en enkelt studieretning på Studiebarometeret. Den oppdateres i februar hvert år. 

Spesielt til sivilingeniørprogrammet cybersikkerhet og datakommunikasjon ved NTNU i Trondheim er økningen stor.
Les også

«Eksplosjon» i søkertall på cybersikkerhetsstudier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.