Har etterforsket Fast i 14 måneder

- Ikke spesielt lang tid i økokrim-sammenheng, sier statsadvokat Bård Thorsen.

Fast Search & Transfer er fortsatt siktet for alvorlig økonomisk kriminalitet, fra tiden før Microsoft kjøpte det norske søkeselskapet for rundt 6,6 milliarder kroner.
Fast Search & Transfer er fortsatt siktet for alvorlig økonomisk kriminalitet, fra tiden før Microsoft kjøpte det norske søkeselskapet for rundt 6,6 milliarder kroner. (Bilde: Marius Jørgenrud)

- Ikke spesielt lang tid i økokrim-sammenheng, sier statsadvokat Bård Thorsen.

Det begynner å bli lenge siden politiet aksjonerte mot Fast Search & Transfer, og bar ut tusenvis av dokumenter fra søkeselskapets lokaler i Oslo sentrum.

Fast er siktet for alvorlig økonomisk kriminalitet, ved å kunstig pumpe opp regnskapet med inntekter for 250 millioner kroner i tiden før Microsoft kjøpte selskapet.

Nå har det gått over 14 måneder siden Økokrim gjennomførte sin razzia i oktober 2008. Hvordan står saken i dag?

- Vi driver fortsatt å etterforsker, jeg har ikke noe nytt å melde. Det er normal etterforskning med gjennomgang av beslag, analyse av beslag og avhør, sier statsadvokat Bård Thorsen til digi.no.

Ting tar tid

Det er det såkalte konkursteamet i Økokrim som har fått oppgaven med å komme til bunns i saken. Beslaget består av til sammen 50 kasser med papir, så jobben er åpenbart krevende.

- Er ikke 14 måneder likevel fryktelig lang tid?

- Det er en stund, men dette er en omfattende sak. Erfaringsmessig tar det tid. 14 måneder er heller ikke spesielt lenge i Økokrim-sammenheng, sier Thorsen.

Statsadvokaten svarer bekreftende på at siktelsen mot selskapet fremdeles er den samme som tidligere. Det innebærer blant annet at ingen personer, for eksempel fra ledelsen i FAST, er siktet i saken.

Han ønsker heller ikke å spekulere i om når arbeidet deres kan ferdigstilles eller hvor mye som gjenstår.

- Det er alltid kinkig å uttale seg om tidsperspektivet, fastholder statsadvokat Bård Thoresen.

Konkursteamet består av til sammen seks etterforskere. De har flere oppgaver på bordet, men har satt av store ressurser i denne saken. Faktisk halve avdelingen.

- Tre etterforskere jobber fulltid med Fast-saken, sier statsadvokaten til digi.no.

    Les også:

Til toppen