Har funnet årsaken til eksploderende Galaxy Note 7-batterier

Nå skal en fjernoppdatering av telefonene stoppe ladingen ved 60 prosent.

Har funnet årsaken til eksploderende Galaxy Note 7-batterier
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå skal en fjernoppdatering av telefonene stoppe ladingen ved 60 prosent.

Etter at Samsung nylig ble nødt til å tilbakekalle sin nye toppmodell, Galaxy Note 7, på grunn av en feil som i sjeldne tilfeller kunne få batteriet til å overopphetes – eller eksplodere, har selskapet ifølge Bloomberg mistet hele 22 milliarder dollar av sin markedsverdi. Aksjekursene falt med 11 prosent fra fredag til mandag, som er den største nedgangen på to dager noensinne.

Nå skal årsaken til batteriproblemene være funnet, skriver Bloomberg

En feil under produksjonen av batteriene skal ha skapt for mye press på plater som befinner seg inne i battericellene. Dermed har negative og positive poler på innsiden av battericellene kommet i kontakt med hverandre, noe som igjen har ført til varmeutvikling. 

Opplysningene kommer frem i en rapport som Samsung har sendt inn til Sør-Koreas standardiseringsorgan KATS. Samsung opplyser at de trenger å utføre enda flere tester for å finne ut nøyaktig hva som har gått galt.

Vil stoppe lading på 60 prosent

For noen dager siden kunne flere nettsteder melde at Samsung i verste fall kunne fjern-deaktivere Galaxy Note 7-telefoner som kunder mot formodning ikke hadde levert inn etter tilbakekallingen. Samsung avviste imidlertid overfor digi.no at de har gått ut med slik informasjon

Nå viser det seg imidlertid at selv om det ikke skal være snakk om å deaktivere mobiltelefoner, så har Samsung en plan for hvordan de kan hindre at batteriene i telefoner som ikke blir levert inn kortslutter – eller i verste fall eksploderer. 

Ifølge Android Authority, som siterer Associated Press, har Samsung rykket inn annonser i en av Sør-Koreas største dagsaviser, Seoul Shinmun. Der informerer de om at de kommer til å sende ut en programvareoppdatering til Galaxy Note 7 som vil gjøre det umulig å lade opp batteriet til mer enn 60 prosent av total kapasitet. Dermed skal energinivået i batteriet holdes innenfor det som regnes som trygt. 

Oppdateringen skal rulles ut via sør-koreanske operatører fra den 20. september. 

– Dette er et tiltak for å sørge for forbrukernes sikkerhet, men vi ber om unnskyldning for ulempen dette medfører, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Samsung: – Vi har sendt meldinger til alle

Samsung Electronics Nordic opplyser i en pressemelding i dag at de har sendt ut en direktemelding til alle Note 7-enheter som har vært aktivert i Europa, der de oppfordrer kundene til å slå av enheten og returnere den til nærmeste utsalgssted.

De nye Galaxy Note 7-enhetene – uten produksjonsfeilen – vil dukke opp i slutten av oktober, og alle enhetene vil være merket med en svart firkant på emballasjen, slik at man enkelt skal kunne se om den tilhører den nye leveransen, opplyser Samsung.

Går mobilen din stadig tom for strøm?
Forskere vil konvertere skrittene dine til energi som lader mobilen »

Kommentarer (46)

Kommentarer (46)
Til toppen