KARRIERE

Har funnet ny toppsjef for servere og nettsky

Microsofts Bob Muglia erstattes gjennom internt opprykk.

Satya Nadella overtar som president for servere, utviklerverktøy og nettskyen i Microsoft.
Satya Nadella overtar som president for servere, utviklerverktøy og nettskyen i Microsoft. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. feb. 2011 - 08:55

Etter at Steve Ballmer i januar kunngjorde at Bob Muglia ikke lenger var rette mann for stillingen som selskapets president for servere og verktøy, har selskapet bare brukt noen få uker på å finne en erstatter. Det har vært ventet at vedkommende ville være en person som kan kombinere server-programvare med nettbaserte tjenester, og alt tyder på at det er noe Satya Nadella (43) har god kjennskap til.

Microsoft kunngjorde i går at Nadella umiddelbart overtar Muglias stilling.

Nadella er på ingen måte noen nykommer i selskapet, men har allerede jobbet der i 19 år.

Nadella har jobbet i Microsofts Online Services Division siden april 2007 og har vært med og ledet de tekniske anstrengelsene knyttet til flere av Microsofts største milepæler på dette området, inkludert lanseringen av Bing, nyutgivelser av MSN og integrasjonen av Yahoo! på tvers av Bing og adCenter. Nadella har i det siste vært ansvarlig for den tekniske strategien for selskapet søk-, portal- og annonseplattformer.

Tidligere har Nadella vært sjef for Microsoft Business Solutions, som først og fremst står bak Dynamics-produktserien. Han har også i flere år vært utviklingssjef i Microsofts Server-gruppe.

Satya Nadella overtar som president for servere, utviklerverktøy og nettskyen i Microsoft.
Satya Nadella overtar som president for servere, utviklerverktøy og nettskyen i Microsoft. Bilde: Microsoft

I sin nye stilling skal Nadella være ansvarlig for strategi, teknologi, markedsføring og produktutvikling for Microsofts server-, verktøy- og nettsky-plattformer. Hovedmålet vil være å få flere kunder til å ta i bruk disse plattformene.

I en intern e-post som er gjengitt av Cnet News, skriver Steve Ballmer at Nadella er flink til å samarbeide, at han er besluttsom i både det å ta avgjørelser og i å delegere, og at han vil bidra med god kundeinnsikt og ekspertise innen både teknologiutvikling og forretningsvirksomhet.

– Han vet også hvordan man strukturerer organisasjoner for enestående innsats, skriver Ballmer.

I e-posten skriver Ballmer dog at enda en leder i Microsoft har valgt å forlate selskapet. Dette er Amitabh Srivastava, visepresident for selskapets Server and Tools Business. Han har under Muglia hatt ansvaret for blant annet Windows Azure.

Ifølge Seattle Pi skal Microsoft med Srivastavas avgang ha mistet eller kvittet seg med minst 17 toppledere i løpet av de siste 14 månedene.

En rekke av disse er nevnt i denne artikkelen.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.