RESULTATERFINANS

Har funnet ubefolket nisje

Skal du få levert programvare over Internett, kan du velge og vrake, men Cegal har funnet seg et marked der de er alene.

6. juli 2000 - 13:56

WM-data skulle til å starte tilbud om drift og leveranse av IT-systemer over Internett (ASP), men så sa store deler av staben opp. 14 ansatte er på vei ut for å starte konkurrerende virksomhet under navnet Cegal.

Nå mangler det ikke på andre ASP-leverandører - muligheten til å legge ned IT-avdelingen og leie drift/programvare fra datasentraler har fått en lang rekke små og store selskaper til å lansere tilbud. Men Cegal mener å ha funnet en nisje.

For selskapet er lokalisert i Stavanger, og selv om avstand ikke skal bety noe, krever innstallasjon besøk hos kunden. I Stavanger møter Cegal liten konkurranse. Cegal har også et annet fortrinn:

- Det viktigste er at vi har satset på IBM-utstyr slik at vi kan tilby alle de mellomstore bedriftene som virkelig kan spare penger på ekstern drift et alternativ. Disse kundene har mye IBM-utstyr, men de fleste ASP-leverandører har kjøpt Intel-servere med Windows fra Compaq, forteller Jan E. Danielsen, markedssjef i det nye selskapet

Selskapet er under oppstart og vil starte drift for sin første kunde, en bedrift med 350 ansatte, allerede i midten av august.

For innkjøpet av utstyr tynger ASP-selskapene. 15 millioner kroner har Cegal brukt på IBM-utstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.