Har funnet ubefolket nisje

Skal du få levert programvare over Internett, kan du velge og vrake, men Cegal har funnet seg et marked der de er alene.

WM-data skulle til å starte tilbud om drift og leveranse av IT-systemer over Internett (ASP), men så sa store deler av staben opp. 14 ansatte er på vei ut for å starte konkurrerende virksomhet under navnet Cegal.

Nå mangler det ikke på andre ASP-leverandører - muligheten til å legge ned IT-avdelingen og leie drift/programvare fra datasentraler har fått en lang rekke små og store selskaper til å lansere tilbud. Men Cegal mener å ha funnet en nisje.

For selskapet er lokalisert i Stavanger, og selv om avstand ikke skal bety noe, krever innstallasjon besøk hos kunden. I Stavanger møter Cegal liten konkurranse. Cegal har også et annet fortrinn:

- Det viktigste er at vi har satset på IBM-utstyr slik at vi kan tilby alle de mellomstore bedriftene som virkelig kan spare penger på ekstern drift et alternativ. Disse kundene har mye IBM-utstyr, men de fleste ASP-leverandører har kjøpt Intel-servere med Windows fra Compaq, forteller Jan E. Danielsen, markedssjef i det nye selskapet

Selskapet er under oppstart og vil starte drift for sin første kunde, en bedrift med 350 ansatte, allerede i midten av august.

For innkjøpet av utstyr tynger ASP-selskapene. 15 millioner kroner har Cegal brukt på IBM-utstyr.

Til toppen