ANDY RUBIN

Har gått fra Android til robot

Dette er Andy Rubins hemmelige Google-prosjekt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. des. 2013 - 07:50

Andy Rubin har lettet på sløret om hva han nå gjør hos Google. Rubin forsvant fra stillingen som Android-sjef i Google i mars i år, en stilling han fikk i 2005 da hans selskap, Android Inc, ble kjøpt av hans nåværende arbeidsgiver.

Det har tidligere ikke blitt sagt mye om hva Rubin nå gjør i Google, men i mars ble det opplyst at han ville forfølge sine lidenskaper innen robotikk og automatikk. Rubin jobbet som robotingeniør hos Carl Zeiss før han på 1990-tallet ble ansatt av Apple.

Det er The New York Times som nå har fått et intervju med Rubin. I artikkelen fortelles det at Google i år har kjøpt sju ulike teknologiselskaper i USA og Japan i forbindelse med et prosjekt som skal skape en ny generasjon med roboter. Det er selvfølgelig Rubin som leder dette prosjektet.

Ifølge den amerikanske avisen antas det at robotene som skal utvikles i første omgang vil bruke i forbindelse med produksjon, for eksempel montering av elektronikk. Et annet sannsynlig område, ifølge kildene til The New York Times, er innen varehandel. Google er i ferd med bygge opp en viss virksomhet innen dette området, og bruk av roboter vil kunne effektivisere leveringen. Heller ikke norske Komplett er ukjente med bruk av roboter til slikt.

Til salgs
Men i intervjuet går det klart fram at Google også kommer til selge robotløsningene som selskapet nå forsker å utvikle. Prosjektet fokus er ikke like langsiktig som det arbeidet som gjøres innen Google X Lab. I stedet skal målet være å komme på markedet så raskt som mulig.

Rubin går ikke så veldig i detalj, men forteller at det gjenstår å gjøre gjennombrudd på områder som programvare og sensorer. Maskinvareproblemer knyttet til mobilitet og bevegelige hender og armer skal derimot være løst.

I intervjuet sammenligner han prosjektet med selskapets selvstyrende bil-prosjekt, som startet i 2009.

Dette prosjektet var science fiction da det startet. Nå er det innen rekkevidde, sier Rubin til The New York Times.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.