BEDRIFTSTEKNOLOGI

Har gjort suksess på IT-basert e-læring

Tisip har vokst seg store på e-læring innen IT, og vekker internasjonal oppmerksomhet.

Mange e-læringsselskaper har slitt, men stiftelsen Tisip kom seg rakrygget gjennom tørketiden.

Tisip har de siste årene vært en av de største aktørene på fjernundervisningsmarkedet i Norge med mer enn 5 000 fagpåmeldinger hvert år.

E-læringsselskapet startet beskjedent opp i 1985, men har siden den gang utvidet tjenestene betydelig. I 1994 startet Tisip opp med nettbasert undervisning på IT.

Den gang kunne Tisip, i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, tilby to kurs til tolv deltakere som var blant de tidlige innovatørene på nettbasert undervisning.

I dag tilbys over 70 kurs innen IT, fordelt på 25 lærere, innen fagområder som systemutvikling, datakommunikasjon, programmering, datasikkerhet og drift av datanett. I tillegg tilbys nettkurs innen økonomi, markedsføring og prosjektledelse.

På toppåret i 2001 hadde Tisip 6 000 påmeldinger, og var trolig Norges største leverandør av IT-kurs.

– Dette var før bransjen merket ringevirkningene av dot.com døden. Nå har vi stabilisert oss på rundt 4 000 deltagere, forteller grunnlegger og daglig leder Thorleif Hjeltnes til digi.no.

Han er utdannet sivilingeniør med data som hovedfag.

Hjeltnes anslår at 80 prosent av kursdeltagerne kommer fra bedriftsmarkedet. Dette er ansatte som gjerne får utgiftene dekket av arbeidsgiveren, og som vil ruste opp sin kompetanse.

Noen kurs er på universitets- og høyskolenivå og gir studiepoeng. Tisip tilbyr også grunnleggende datakurs.

Hvert kurs koster 3 300 kroner, og Tisip omsatte for syv millioner kroner i fjor.

De mest populære fagene i dag er programmering i Java og Visual Basic, databaser, C#, XML-teknologi, publisering på Internett, datakommunikasjon, økonomisk styring og praktisk Linux.

Tisip er også med på å utgi fagbøker om Linux og andre emner innen IT. I våres ble Tisip og forlaget Gyldendal Akademisk tildelt Rosings språkpris for denne bokserien.

I tillegg har Tisip spesialisert seg på forskning innen IKT og e-læring, og har nå oppdrag både i Norge og i EU.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra