BEDRIFTSTEKNOLOGI

Har Google en egen smartur-plan?

Hemmeligholdt oppkjøp kan tyde på dette.

Google eier selskapet bak dette Android-baserte smarturet, WIMM One, som ble lansert i 2011.
Google eier selskapet bak dette Android-baserte smarturet, WIMM One, som ble lansert i 2011. Bilde: Wikipedia (CC BY-SA 3.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 2013 - 10:07

Markedet for smartur, armbåndsur som kan kjøre egne applikasjoner, ventes å vokse kraftig det neste året. Årsaken er forventninger om at aktører som Apple og Samsung snart skal lansere slike produkter.

Men nå kan det se ut til at ytterligere en aktør vil være med på leken. Gigaom skrev rett før helgen at Google allerede i fjor kjøpte opp WIMM Labs, et selskap som fra oppstarten i 2008 utviklet en Android-basert utviklerplattform for kroppsbårne skjermer. I 2011 lagde selskapet et eget utviklerorientert smartur, WIMM One, basert på plattformen.

I fjor sommer stoppet WIMM salget av utviklerverktøyene, etter å ha inngått et konfidensielt teknologisamarbeid med en annen, ikke navngitt aktør. Nå bekrefter en talsperson for Google til The Verge at selskapet har kjøpt opp WIMM Labs.

Flere av WIMMs tidligere ansatte skal i dag være tilknyttet Googles Android-gruppe.

Oppkjøpet har gitt Google tilgang en mer eller mindre ferdig plattform for tredjeparts utvikling av mikroapplikasjoner til smartur og lignende enheter. En rekke slike applikasjoner ble utviklet til WIMM One før oppkjøpet og er fortsatt tilgjengelige via WIMMs egen applikasjonsmarkedsplass.

WIMM-teknologien kan legge grunnlaget for nye Android-basert maskinvare fra Google. Ifølge Wall Street Journal er selskapet i ferd med å utvikle både et smartur og en spillkonsoll basert på Android. Det virker temmelig selvfølgelig at et slikt eventuelt smartur også vil bygge på teknologi og erfaringer fra WIMM. Men disse planene har ikke blitt bekreftet av Google.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.