Har heftige mål for Windows 8

Microsoft-leder lover enorm økning i antallet «Metro»-applikasjoner.

Salget av applikasjoner gjennom Windows Store vil være svært avhengig av at det nye brukergrensesnittet til Windows 8 blir foretrukket framfor det tradisjonelle skrivebordet.
Salget av applikasjoner gjennom Windows Store vil være svært avhengig av at det nye brukergrensesnittet til Windows 8 blir foretrukket framfor det tradisjonelle skrivebordet. (Bilde: Microsoft)

Microsoft-leder lover enorm økning i antallet «Metro»-applikasjoner.

Microsoft skal offisielt lansere Windows 8 den 26. oktober, men operativsystemet har allerede blitt testet av mange, og mottakelsen har nok vært en del mindre positiv enn det som har vært tilfellet i forkant av blant annet Windows 7. Dette har ført til at mange ikke ser bort ifra at Windows 8 ikke blir en like stor suksess som forgjengeren.

Slike tanker har derimot ikke Keith Lorizio, salgs- og markedssjef for Microsoft Advertising i USA. I et videointervju med Beet.tv kommer han med overraskende høye prognoser for økosystemet rundt Windows 8. Videoen er også tilgjengelig nedenfor.

Lorizio uttaler seg primært om Windows Store, altså applikasjonsmarkedsplassen som er integrert i Windows 8. Han sier markedsplassen har et potensial til å nå ut til en milliard forbrukere, og at Microsofts konservative estimat er at 400 millioner enheter vil være knyttet til Windows Store innen den 1. juli 2013, altså på mindre enn ni måneder etter lanseringen.

Med tanke på at det ble solgt 240 millioner Windows 7-lisenser det første året etter lanseringen, og 600 millioner på to og et halvt år, virker estimatet på 400 millioner alt annet enn konservativt.

Men Lorizio nøyer seg ikke med dette. Han forteller at antallet applikasjoner som vil være tilgjengelige via Windows Store, vil ha passert 100 000 innen tre måneder etter lanseringen, altså innen utgangen av januar 2013.

En fersk rapport forteller at det totale antallet applikasjoner i Windows Store var på 3610 i begynnelsen av oktober. Disse er utgitt av til sammen 1837 ulike virksomheter eller enkeltpersoner.

Veksten har i gjennomsnitt vært på 118 applikasjoner per dag. Dersom veksten fortsetter i samme takt fram mot lanseringen, vil antallet applikasjoner være på mer enn 5000 i slutten av oktober. Men den daglige veksten ser ut til å være økende, og dette vil sikkert tilta i ukene som kommer. Likevel er det flere som stiller spørsmål ved hvor de resterende applikasjonene skal komme fra, selv om utvalget sikkert vil vokse kraftig i dagene rundt lanseringen av Windows 8. Nå er det likevel ikke antallet, men kvaliteten på applikasjonene som er det viktigste for brukerne.

Nå er det forøvrig ikke slik alle applikasjonene i Windows Store er tilgjengelige overalt. Ifølge WinAppUpdate.com er den engelskspråklige USA-utgaven av markedsplassen klart størst, med 2420 av 3610 de registrerte applikasjonene. Utvalget i den norske utgaven er langt mindre.

    Les også:

Til toppen