JUSS OG SAMFUNN

Har hemmelige samtaler

Toppsjefene i Apple og Google snakker sammen for å avslutte patentkrig.

Apples mektige toppsjef, Tim Cook, skal ha hatt samtaler med toppsjefen i Google, Larry Page, om patentkrigene som herjer i markedet for smarttelefoner.
Apples mektige toppsjef, Tim Cook, skal ha hatt samtaler med toppsjefen i Google, Larry Page, om patentkrigene som herjer i markedet for smarttelefoner. Bilde: ChinaFotoPress/Getty Images/All Over Press
31. aug. 2012 - 08:45

Apple og Google står på hver sin side i krigen om det lukrative smartmobilmarkedet. Et viktig middel i denne krigen er patenter. Forrige fredag ble det klart at Apple vant en knusende seier over Samsung i en rettssak selskapet anla i California. Saken har blitt sett på som et indirekte angrep på Googles Android-plattform.

Men Google har også langet ut mot Apple gjennom sitt nyervervede mobilselskap Motorola, og klaget giganten inn for den amerikanske handelskommisjonen.

Reuters meldte torsdag kveld at Google og Apples to toppsjefer, Larry Page og Tim Cook, har hatt flere hemmelige samtaler om nettopp patentkrigene som herjer markedet og de to selskapene.

Begge har beklaget at de har måttet ta patentvåpenet i bruk, men har også pekt på at de må beskytte seg og sin eiendom.

Larry Page, toppsjef i Google, har de siste ukene hatt flere samtaler med Apples toppsjef. <i>Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press</i>
Larry Page, toppsjef i Google, har de siste ukene hatt flere samtaler med Apples toppsjef. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Nyhetsbyråets kilder forteller at det kan bli en «våpenhvile» mellom Apple og Google når det kommer til enkel funksjonalitet i Androids programvare. Det er imidlertid uklart om de to diskuterer et bredt forlik som dekker de ulike konfliktene selskapene har, eller om diskusjonene mellom de to toppsjefene skjer innenfor et mer begrenset område.

De siste månedene har Apple forsøkt å gjøre seg mindre avhengig av Google sine produkter. Googles karttjeneste skal erstattes og Googles Youtube-tjeneste blir ikke lengre standard i nye versjoner av iOS.

På en andre siden har Android klart å bli den største plattformen for smarttelefoner og Samsung, som hovedsakelig har belaget seg på Android, har vokst forbi Apple som verdensledende innen dette markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.