– Har ikke vært overveldende interesse

Apples nye iPhone lanseres i markedet denne uken.

– Har ikke vært overveldende interesse
Ifølge Reuters sine amerikanske mobilkilder har etterspørselen etter iPhone 5C vært heller laber. Fredag vil salget starte av denne og toppmodellen, iPhone 5S, i det amerikanske markedet. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Reuters melder at forhåndsordrene for Apples nye iPhone 5C, som er en mer prisgunstig og fargerik konkurrent til den nye toppmodellen 5S, har vært skuffende. Det sier en kilde ved en av de store amerikanske operatørene til nyhetsbyrået.

Dessuten klager operatørene til flere nyhetskilder at de har fått tildelt svært få enheter til salgsstart, som er 20. september i mange viktige markeder. Fredag forrige uke startet Apple forhåndsbestillingene, som i USA blir rutet gjennom de store mobiloperatørene.

Forhåndsordrene er ikke overveldende, sier en kilde som snakker på betingelse av anonymitet.

Også nettavisen BoyGeniusReport melder at flere kilder opplyser om at det blir få iPhone 5S å få tak i når salgsstarten går. En spekulasjon, som blir luftet av den mindre troverdige nyhetskilden Digitimes, går ut på at leverandørene har problemer med kameralinse-modulene til den nye Apple-telefonen. Dette gjør at leveranser har blitt utsatt.

Det er ikke ventet at de nye Apple-mobilene vil bli lansert i det norske markedet før desember.

    Les også: