Har laget to milliarder harddisker

Seagate brukte bare noen få år på den siste milliarden.

Har laget to milliarder harddisker
Selv om SSD-er er i ferd med å overta harddiskens rolle i mange pc-er. Det betyr ikke at harddiskens tid nå er over, men at de store datamengdene i stadig større grad lagres andre steder enn lokalt i pc-en. Her en Cheetah-harddisk fra Seagate. Bilde: Seagate

Seagate kom denne uken med en pressemelding hvor selskapet kunngjorde det som verdens første harddiskleverandør har levert mer enn to milliarder harddisker, totalt.

Seagate har brukt 34 år på å nå denne milepælen, men 29 år på å nå den første milliard-milepælen. Det vil si at selskapet i gjennomsnitt har levert 200 millioner harddisker i året de siste fem årene.

– Dette er virkelig en imponerende prestasjon, og jeg er stolt over å lede dette selskapet mens vi feirer denne suksessen, sier Steve Luczo, toppsjef i Seagate, i pressemeldingen.

Seagate mener at behovet for å lagre datamengder bare fortsetter å vokse. Selskapet viser til beregninger om at det hver måned legges til mer enn fire milliarder timer med brukergenerert video bare på YouTube, og at det er ventet at langringsbehovet for HD-videoopptak, stillbilder og smartmobil-opptak vil firedobles fra 2013 til 2015.

Trukket tilbake

I pressemeldingen opplyses det at man kan få mer informasjon om milepælen på denne siden. Men denne adressen virker ikke, og faktisk har Seagate trukket hele pressemeldingen etter at den har blitt referert til av en mengde IT-publikasjoner. Hva dette skyldes, er uklart. Men illustrasjonen nedenfor er fortsatt tilgjengelig.

Seagate har laget denne oversikten hvor man sammenligner to milliarder solgte harddisker med salget av en del andre populære produkter.
Seagate har laget denne oversikten hvor man sammenligner to milliarder solgte harddisker med salget av en del andre populære produkter. Bilde: Seagate

    Les også: