BEDRIFTSTEKNOLOGI

Har levert 2 millioner WinPhone7-lisenser

Men det er stadig ukjent hvor mange mobiler som faktisk har blitt solgt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. jan. 2011 - 12:01

Mens både Apple og Google er ivrige med å fortelle hvor mange iPhone- og Android-mobiler som har blitt tatt i bruk, noe selskapene får oppgitt når mobilene blir første gang blir aktivert, er Microsoft langt mer tilbakeholdne med tall om Windows Phone 7.

I midten av desember fortalte selskapet at det var blitt levert 1,5 millioner Windows Phone 7-mobiler til mobiloperatører og forhandlere i løpet av de seks første ukene.

I et intervju med Bloomberg denne uken, fortalte Greg Sullivan, en senior produktsjef i Microsoft, at selskapet i løpet av hele fjerde kvartal av 2010 leverte mer enn to millioner kopier av Windows Phone 7-operativsystemet til mobilprodusentene.

Til Windows IT Pro sier Sullivan at Microsofts maskinvare- og operatørpartnere ikke har noen kontraktsmessige forpliktelser til å tilby selskapet faktiske salgstall eller aktiveringer. Men det virker usannsynlig at Microsoft ikke skulle ha lagt inn en eller annen mulighet i operativsystemet som gjør det mulig for selskapet å måle hvor mange Windows Phone 7-mobiler som er tatt i bruk.

I flere land, inkludert Norge, mangler fortsatt flere av de sentrale tjenestene som utgjør en viktig del av Windows Phone 7-opplevelsen. Dette, sammen med mangelen på en del enkel, men viktig funksjonalitet, kan føre til at mange fortsatt venter med å kjøpe en mobil basert på Microsofts plattform.

Relativt høy pris på de første modellene bidrar nok til å begrense salget, men heller ikke Apples iPhone,som har noen gang vært en billigmobil.

Så vidt digi.no kjenner til, er det bare LG blant mobilleverandørene som har kommentert salget av Windows Phone 7-mobiler. Selskapet uttrykte i midten av januar skuffelse over etterspørselen. Det betyr ikke nødvendigvis at modellene fra Dell, HTC og Samsung selger like dårlig.

– Salg er et viktig mål, men for en ny plattform mener vi at kundetilfredshet og aktiv utviklerstøtte er viktigere indikatorer på hvordan salget vil bli på lang sikt, sier Sullivan til Bloomberg.

I forbindelse med presentasjonen av de siste kvartalstallene til Microsoft i går, fortalte selskapet at mer enn 24 000 utviklere nå er påmeldt selskapets utviklerprogram for Windows Phone. Antallet applikasjoner i Windows Phone Marketplace vokser med omtrent hundre hver dag og er nå oppe i 6500.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.