Har Microsoft allerede funnet vinneren av fotball-EM?

Forsøker på nytt med Bing Predicts.

Microsoft har forsøkt å forutsi alle resultatene i årets fotball-EM.
Microsoft har forsøkt å forutsi alle resultatene i årets fotball-EM. (Bilde: Colourbox)

Forsøker på nytt med Bing Predicts.

På samme måte som i forbindelse med verdensmesterskapet i fotball i 2014, har Microsofts Bing-virksomhet fått systemene til å forsøke å forutsi resultatene av årets fotball-EM.

Dette inkluderer både det innledende gruppespillet og det avsluttende cupspillet. Allerede kan man presentere hvilke lag som ventes at vil møtes i finalen.

Ingen eksakt vitenskap

Nå er det heldigvis slik i fotball at ikke alt går etter planen eller som man hadde ventet. Lag overrasker ved å vise ekstra innsatsvilje når det virkelig teller, mens favorittene har en dårlig dag. Akkurat nå ligger for eksempel Wales foran England på tabellen med tre ganger så mange poeng.

Microsoft spådde temmelig godt under VM, i alle fall cupdelen da det var klart hvilke lag som skulle går videre. Selskapet har store ressurser til rådighet for å beregne utfallet av kampene, men grunntanken er den samme som alle bettingselskapene gjør, nemlig å beregne hvem som sannsynligvis går av med seieren.

Brukte Bing: Treffsikker Cortana om fotball-VM

Hver kamp

I denne oversikten vises Bing sannsynligheten for hvem som vinner hver av kampene i gruppespillet. Vi kjenner jo resultatet av flere av kampene og vet at det ikke ble uavgjort i de to kampene hvor lagene ifølge Microsoft var temmelig jevnsterke (Wales mot Slovakia og Tyrkia mot Kroatia). England var derimot en klar favoritt mot Russland hos Microsoft, men greide likevel bare 1-1.

Det er to nordiske land med i EM i fotball. Bare ett av dem ventes å gå videre til en åttendedelsfinale, og det er ikke Sverige. Får Microsoft rett, er det en liten sensasjon, ikke minst laget også spås å gå videre til å møte Frankrike i en kvartfinale.

Microsoft spådommer for sluttspillet finnes her.

Teknologien som Microsoft har brukt kalles for Bing Predicts. Dette har etter hvert blitt en velkjent og mye brukt teknologi som Microsoft de siste årene har brukt i forsøk på å forutsi alt fra ukentlige resultater i amerikansk fotball til vinnerne av sangkonkurranser.

Les også: Mobiltastatur som etterligner hjernen

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen