ANALYSER

Har nesten doblet Lumia-salget

Nokia med nye leveransestall.

Nokia-sjef Stephen Elop kan glede seg over økt salg av selskapet Lumia-mobiler, selv om økningen ikke er stor så stor at selskapets totale mobilsalg har sluttet å falle.
Nokia-sjef Stephen Elop kan glede seg over økt salg av selskapet Lumia-mobiler, selv om økningen ikke er stor så stor at selskapets totale mobilsalg har sluttet å falle. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juli 2012 - 12:28

I forbindelse med presentasjonen av selskapets resultater for årets andre kvartal, kom Nokia i dag også med nye leveransestall for selskapets Windows Phone-baserte Lumia-mobiler.

I kvartalsrapporten heter det at selskapet har levert 4 millioner Lumia-enheter i andre kvartal, noe som er bortimot en dobling enn de «mer enn 2 millioner» enhetene selskapet oppga at det leverte i første kvartal. Til sammen har det trolig blitt levert et sted mellom seks og sju millioner Lumia-enheter siden de første enhetene kom i salg i begynnelsen av november i fjor.

Lumia-salget utgjør likevel ikke mer enn drøyt fem prosent av Nokias totale mobilleveranser på 72 millioner enheter i andre kvartal.

Økningen i leveransene av Lumia-mobiler skyldes særlig etterspørselen etter modellene Lumia 610 og Lumia 900, men trolig også lavere priser. Mens gjennomsnittlig utsalgspris på Lumia-mobiler var 220 euro i første kvartal, var den i andre kvartal falt til 186 euro. Etterspørselen etter billigmodellen Lumia 610 har trolig bidratt betydelig til dette.

Lumia-mobilene selges nå i 50 land, fem flere enn ved utgangen av første kvartal.

I kvartalsrapporten opplyser Nokia at selskapet har stor tro på Windows Phone 8 som en katalysator for Lumia, men at selskapet vil oppdatere dagens Lumia-produkter i betydelig tid også etter at Windows Phone 8 er lansert.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.