AVTALER & KONTRAKTER

Har overtatt x86-serverne

Lenovo har integrert IBMs x86-virksomhet i Norge.

PureFlex er blant IBMs x86-server-familier som Lenovo nå viderefører.
PureFlex er blant IBMs x86-server-familier som Lenovo nå viderefører. Bilde: IBM Frankrike
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2015 - 10:25

Lenovo Norge kunngjorde i går at prosessen med å integrere den norske delen av IBMs x86-server-virksomhet i Lenovo nå er fullført og virksom fra og med 1. januar i år. Også de ansatte har blitt overflyttet til Lenovo.

Integreringen av x86-server-virksomheten til IBM i Lenovo startet på verdensbasis allerede den 1. oktober i fjor, men på grunn av omfanget ble det da opplyst at det hele ville være en stedvis prosess som ville ta måneder.

– Vi er glade for formelt å kunne ønske IBMs x86-team velkommen til Lenovo Norge. Vi prioriterer å levere en sømløs overgang for kunder og partnere, samtidig som at vi akselerer vår servervirksomhet. Vi har store planer for enterprise-markedet og sikter mot å gjenta suksessen vi hadde innen pc-er, sier Anders Lersveen, General Manager for Lenovo Norge, i en pressemelding.

Norgessjef i Lenovo, Anders Lersveen, er ferdig med å overføre IBMs norske x86-server-virksomhet til Lenovo Norge. <i>Bilde: Harald Brombach</i>
Norgessjef i Lenovo, Anders Lersveen, er ferdig med å overføre IBMs norske x86-server-virksomhet til Lenovo Norge. Bilde: Harald Brombach

– Vi har jobbet tett sammen de siste månedene for å sikre en raskt start for x86-virksomheten nå som transaksjonen er fullført i Norge, så vi er klare til å konkurrere friskt om kunder på tvers av enhver sektor, nå som vi har blitt ett team, sier Lersveen, som vil ha ansvaret for servere i Norge fram til 1. februar.

Lenovo har lovet å følge IBMs veikart for x86-servere, samt å utvikle produktene videre. IBM skal fortsatt i en periode stå for vedlikeholdet av produktene på vegne av Lenovo.

Det skal også være slik at Lenovo vil fungere som en OEM (Original Equipment Manufacturer) for IBM og videreselge utvalgte produkter fra IBMs lagrings- og programvareportefølje.

Lersveen har tidligere fortalt til digi.no at Lenovo selv i all hovedsak skal være en leverandør av maskinvare.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.