Har passert 60 millioner

Microsoft med nye Windows 8-tall.

Microsofts Tami Reller, her fotografert ved en annen anledning.
Microsofts Tami Reller, her fotografert ved en annen anledning. (Bilde: Microsoft)

Microsoft med nye Windows 8-tall.

Microsofts markeds- og økonomisjef for Windows, Tami Reller, kunngjorde i går nye salgstall for Windows 8. Dette skjedde under arrangementet 11th Annual J.P. Morgan Tech Forum i forbindelse med CES-messen som arrangeres i Las Vegas denne uken.

Ifølge Reller har Microsoft til nå solgt 60 millioner Windows 8-lisenser, 20 millioner flere enn ved utgangen av november.

Tallene inkluderer både oppgraderinger og salg til OEM-er for nye enheter. Hvor mange av lisensene som er solgt til OEM-er, og hvor mange av disse igjen som har blitt solgt videre til sluttkunder, sies det derimot ingenting om.

Ifølge Microsoft følger utviklingen i salget en tilsvarende kurve som den selskapet så for Windows 7. Men det er verdt å merke seg at Windows 8-oppgraderingen fortsatt tilbys med betydelig rabatt, en ordning som forfaller den 31. januar.

Den siste uken har omtrent 10,2 prosent av alle besøkene på digi.no fra en pc blitt gjort fra Windows 8. Besøk fra Windows-pc-er totalt utgjør omtrent 74,9 prosent av besøkene. Windows 7 er det klart mest brukte operativsystemet med 56,0 prosent. Deretter følger den samlede mengden av OS X-utgaver med 20,3 prosent, foran Windows XP med 5,5 prosent og Windows Vista med 2,2 prosent. Linux ble benyttet i forbindelse med 4,6 prosent av besøkene. Da er tall for besøk med nettbrett og smartmobiler holdt utenfor.

Men det er grunn til å tro at en større andel av digi.nos lesere er tidlig ute med å ta i bruk nye produkter, enn leserne til nettsteder med mer allmenn profil.

Vi har derfor sett på tilsvarende tall for DinSide.no, som ikke bare blir besøkt av IT-interesserte, men også av lesere med interesse for biler, bolig og økonomi. Vi tror likevel ikke at tallene for DinSide.no er representative for den jevne nettbruker i Norge.

Blant besøkene gjort fra en pc, er 5,4 prosent gjort med en Windows 8-pc. 82,0 prosent av besøkene ble gjort med en Windows-pc. Windows 7 hadde en andel på 58,4 prosent, foran OS X med 17,0 prosent. Deretter følger Windows XP med 9,3 prosent, Windows Vista med 7,8 prosent og Linux med 1,0 prosent.

Tami Reller kunngjorde i går også at det nå finnes mer enn 1700 ulike systemer som er sertifisert for Windows 8 eller Windows RT. Hun fortalte også at antallet applikasjoner i Windows Store har blitt fire ganger så stort siden applikasjonsbutikken åpnet, og at applikasjonene til sammen har blitt lastet ned mer enn 100 millioner ganger.

    Les også:

Til toppen