Har registrert over 120.000 gratissertifikater

Stor interesse for Let's Encrypt.

Målet med Let's Encrypt-initiativet er å gjøre det så enkelt og greit som mulig for nettstedeiere å flytte nettstedene over på HTTPS. Men det skal holde hardt dersom tjenesten skal bli offisielt lansert allerede i år.
Målet med Let's Encrypt-initiativet er å gjøre det så enkelt og greit som mulig for nettstedeiere å flytte nettstedene over på HTTPS. Men det skal holde hardt dersom tjenesten skal bli offisielt lansert allerede i år. Bilde: Let's Encrypt
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2015 - 10:52

Let's Encrypt, en tjeneste som har som mål å få flere nettsteder til å sende webinnholdet over krypterte forbindelser, har snart utstedt 100 000 gratis sikkerhetssertifikater til nettsteder etter at tjenesten gikk inn i en offentlig betastatus i begynnelsen av desember.

Dette kommer i tillegg til de drøyt 26 000 sertifikatene som ble utstedt under den lukkede betatestingen. En oppdatert oversikt finnes her.

Enkelt

I tillegg til å være gratis, har Let's Encrypt også som mål å gjøre det enklere for nettsteder å ta i bruk sikkerhetssertifikater, noe som er nødvendig for å bruke den krypterte HTTPS-protokollen framover den ikke-krypterte HTTP.

For å få generert et sertifikat, må det brukes en egen klientprogramvare. Denne er kun tilgjengelig for Unix-lignende systemer. Dokumentasjon om hvordan programvaren og sertifikatene installeres og brukes, finnes her.

Tjenesten drives av Internet Security Research Group, med støtte fra en rekke aktører, inkludert Mozilla, Akamai, Cisco, EFF og Facebook.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.