Windows 10-apper

Har revet broen for flytting av Android-apper til Windows

Microsofts Project Astoria er nedlagt.

Broen til Universal Windows Platform har blitt innsnevret fra fire til tre felt.
Broen til Universal Windows Platform har blitt innsnevret fra fire til tre felt. (Bilde: Microsoft)

Microsofts Project Astoria er nedlagt.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har lagt ned Project Astoria for godt, en teknologi som skulle gjøre det mulig for utviklere å tilby Android-apper til Windows 10, uten at de i særlig grad måtte endres.

Broer

Dette var ett av fire ulike «brobyggingsprosjekter» som ble kunngjort under Build-konferansen i fjor for å øke utvalget av apper tilgjengelig for Universal Windows Platform, i praksis Windows 10.

Hensikten med broprosjektene har vært å gjøre det enklere å flytte apper fra andre plattformer til blant annet Windows 10 Mobile. I tillegg til Android-apper, dekker broprosjektene iOS-apper (Project Islandwood), apper basert på .NET og Win32 (Project Centennial), samt webbaserte apper (Project Westminster).

Hosted Web Apps, som webapp-broen kalles, ble utgitt allerede i juli i fjor. Windows Bridge for iOS er fortsatt under utvikling som et åpen kildekodeprosjekt, mens Project Centennial fortsatt er inne i en ganske tidlig fase.

Forvirring

Allerede i november i fjor var det mye som tydet på at Project Astoria ikke ville bli fullført. I løpet av høsten skal aktiviteten har blitt kraftig redusert, uten at Microsoft den gang ville si noe annet enn at Android-broen ennå ikke var klar.

Nå er det altså klart at den aldri vil bli fullført. Slik forklarer Microsofts Kevin Gallo nedleggelsen av prosjektet:

– Vi har mottatt mange tilbake tilbakemeldinger om at det å ha to Bridge-teknologier for å bringe kode fra mobiloperativsystemer til Windows, var unødvendig, og av valget mellom dem kunne være forvirrende. Vi har nøye vurdert denne feedbacken og bestemt at vi vil konsentrere innsatsen vår om Windows Bridge for iOS og å gjøre dette til det eneste Bridge-valget for å bringe mobil kode til alle Windows 10-enheter, inkludert Xbox og pc-er, skriver Gallo og oppfordrer utvikler som har brukt tid på å sette seg inn i Android-broen om å vurdere iOS-broen eller Xamarin.

Xamarin, en løsning for å bygge mobilapper til flere plattformer ved å basere disse på felles kodebase for forretningslogikken, er i ferd med å bli kjøpt av Microsoft.

Til toppen