Har satt sammen byråkratens mareritt

Med et system fra Zebsign og eFormation kan offentlige myndigheter og bedrifter forenkle skjemaveldet - og byråkratiet - dramatisk.

Med et system fra Zebsign og eFormation kan offentlige myndigheter og bedrifter forenkle skjemaveldet - og byråkratiet - dramatisk.

Posten/Telenor-eide Zebsign og skjema-selskapet eFormations har satt sammen to systemer som åpner som kan forenkle skjemaveldet dramatisk.

Dette er trolig den første heldigitale løsninger som kan ersatte papirskjema for vanlige brukere over Internett. Bedrifter har hittil brukt fullverdige systemer, men da har alle deres ansatte installert et saksbehandlingssystem. Dette har jo ikke vanlige internett-brukere som skal ha tak i et kommunalt skjema.

Laster du ned et skjema fra en kommunal hjemmeside i dag, kommer det derfor som regel i Word-format. Du kan fylle ut på skjermen, men så må du skrive ut og sende det tilbake med frimerke.

Zebsign og eFormations er ferdig med et system som lapper dette gapet.

Zebsign tilbyr digitale ID-er, noe som gjør at du og nettbutikken eller du og Rikstrygdeverket kan være sikre på hverandres identitet.

eFormation tilbyr programvare for å lage og dele ut digitale skjema. Brukere som laster ned slike skjema, bruker et gratis utfyllingsprogram som fungerer i en vanlig nettleser. Dermed kan alle fylle ut skjema som ligger på en nettside.

Nå har de to selskapene integrert sine løsninger og skal starte salget til offentlig sektor og bedriftsmarkedet.

Bruken av digitale skjema gir mange fordeler: Byråkraten slipper å taste inn igjen det du har skrevet på skjemaet og lagring blir mye enklere. Zebsign/eFormation-systemet tilbyr også en ekstra fordel, understreker Terje Kolnes, informasjonssjef i Zebsign.

- Fordi man med en digital ID kan være helt trygg på hvem som mottar skjemaet, kan man forhåndsinnlegge mye informasjon som man allerede har lagret, noe gir store besparelser fordi man bruker mindre tid på å fylle ut.

Til toppen