Har solgt 2 millioner knøttsmå pc-er

Trodde de ville selge tusen stykker.

TO MILLIONER: David Braben fra Raspberry Pi Foundation kan konstatere at stiftelsens miniatyr-pc er en enorm suksess. Den britiske utvikleren er ellers mest kjent for å ha skapt spillklassikeren Frontier Elite på 1980-tallet sammen med Ian Bell.
TO MILLIONER: David Braben fra Raspberry Pi Foundation kan konstatere at stiftelsens miniatyr-pc er en enorm suksess. Den britiske utvikleren er ellers mest kjent for å ha skapt spillklassikeren Frontier Elite på 1980-tallet sammen med Ian Bell. (Bilde: 67photo/Alamy/All Over Press)

Trodde de ville selge tusen stykker.

Raspberry Pi har tatt verden med storm. Den vesle pc-en i lommestørrelse er nå solgt i over to millioner eksemplarer.

Fra lansering i februar i fjor gikk det ett år før de nådde millionen. Den neste millionen ble solgt på bare ni måneder, så etterspørselen er stigende.

Ikke verst når vi vet at leverandør Raspberry Pi Foundation opprinnelig trodde de kom til å selge knappe tusen stykker.

Produktet består av et kretskort med ARM-prosessor, USB- og HDMI-porter og er beregnet for å kjøre Linux. Utgiverne har hatt et ønske om at enheten brukes innen utdanning, men den har slått stort an også blant IT-entusiaster.

En medvirkende årsak til det er nok den lave prisen. Selv toppmodellen av Raspberry Pi koster ikke mer enn 35 dollar.

Den siste milepælen kom overraskende på den veldedige stiftelsen, som ifølge en kunngjøring først hadde ventet å nå to millioner solgte en gang i februar 2014.

Innlegget er krydret med diverse bilder fra de første leveransene, blant annet dette som viser de 2.000 første maskinene. Som vi ser er det plass til så mange enheter på én enkelt pall.

2000 maskiner: Det skal godt gjøres å få plass til flere pc-er enn dette på en pall.
2000 maskiner: Det skal godt gjøres å få plass til flere pc-er enn dette på en pall. Bilde: Raspberry Pi Foundation

    Les også:

Til toppen