ANALYSER

Har solgt 350 millioner Windows 7

Men svært mange pc-er leveres uten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2011 - 11:24

Microsoft kom i påsken med salgstall for Windows 7. Siden lanseringen for 18 måneder siden har selskapet solgt 350 millioner Windows 7-lisenser. Dette er en dobling siden juli i fjor.

Det vil si at salgstallene de tre siste kvartalene har vært på høyde med salgstallene for de tre første kvartalene etter at operativsystemet ble lansert i oktober 2009.

Tallene, som også inkluderer lisenser solgt til selvbyggere og til kunder som oppgraderer fra en eldre Windows-versjon eller fra et annet operativsystem, er likevel betydelig lavere enn antallet ferdige pc-er som ble solgt i perioden.

Ifølge Gartner ble det i tredje kvartal i fjor solgt 88,3 millioner pc-er, mens det i de to etterfølgende kvartalene ble solgt henholdsvis 93,5 og 84,3 millioner pc-er, til sammen 266,1 millioner.

Det betyr at mer enn hver tredje pc leveres med et annet operativsystem enn Windows 7, for eksempel eldre Windows-utgaver, Mac OS X eller Linux. En del maskiner ble nok også solgt helt uten operativsystem, men digi.no kjenner ikke til tall for dette.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.